Je ananas dobrý pro vaše játra? Dáme vám odpověď

Přidat na Seznam.cz

Játra jsou důležitou součástí těla, která je zodpovědná za odbourávání toxinů v těle a jejich filtrování ze systému. Proto je důležité jíst potraviny, jako je ananas, které udržují zdravé fungování jater. V tomto článku prozkoumáme důvody, proč ananas prospívá játrům.

Lidská játra jsou druhým největším orgánem v lidském těle, připomíná web StyleCraze. Vaše játra zpracovávají všechny potraviny a nápoje, které konzumujete a filtrují látky, které mohou působit jako toxiny. Je velmi důležité, abyste vyřadily potraviny, které mohou játra poškodit, a zařadily více potravin, které pomáhají posilovat zdraví jater.

Konzumace ananasu

Říká se, že konzumace citrusových a tropických plodů je prospěšná pro celkové zdraví a posiluje funkčnost jater. Ananas je tropické ovoce, které si oblíbila většina lidí. Díky své jedinečné sladké chuti a vůni je oblíbenou přísadou do salátů. Ananasová šťáva je také docela osvěžující v parných letních dnech. Používá se také k výrobě zmrzlin, sorbetů a koktejlů.
Proč je tedy ananas tak dobrý pro játra, i když skvěle chutná? Ananas obsahuje mnoho živin a slouží jako všestranné ovoce, které posiluje zdraví. Je to však právě přítomnost sloučeniny jménem bromelain, díky které je skutečně dobrý pro zdraví jater. Jedná se o enzym, který pomáhá při rozkladu toxinů v lidském těle a připravuje půdu pro jejich vyloučení. Tím napomáhá procesu trávení a dlouhodobě udržuje játra bez toxinů.

Příznivě působí proti ztučnění jater

Značné množství lidí trápí onemocnění jater zvané ztučnění jater. Kromě léků a léčby je pro osoby trpící tímto onemocněním zásadní konzumace velkého množství potravin bohatých na vlákninu. Příjem vlákniny podporuje metabolismus v těle a ananasová šťáva je na vlákninu bohatá. Pití této šťávy jednou až dvakrát denně pomáhá lidem s tímto onemocněním.

Tipy, jak užívat ananas, aniž byste si poškodily játra

Ananasovou šťávu můžete pít nebo ovoce jíst, aniž byste poškodily svá játra. Pro jistotu mějte na paměti následující aspekty.

  • Sledujte kvocient manganu v každé potravině, kterou jíte, tím spíše, pokud máte již existující onemocnění jater. V opačném případě váš denní příjem manganu překročí bezpečnou hranici.
  • Snažte se pít domácí ananasovou šťávu, abyste získaly maximum živin a zdraví prospěšných látek. Volně prodejné šťávy mohou obsahovat méně živin a více umělých sladidel a ochucovadel.
  • Je lepší, když budete jíst ananasy, které jsou zcela zralé a čerstvé.

Zdroj: stylecraze.com