Těchto 7 potravin oddálí proces stárnutí
To, co jíte, se do značné míry projevuje na vaší pleti. Zde je seznam 7 potravin, které jsou snadno dostupné v každé kuchyni a měli byste je konzumovat každý den, abyste nejen vypadali mladistvě a dobře a dokonce se tak i cítili, jak nám tvrdí News18 a rovněž studie Medicalnewstoday.
Zelený čaj
Zelený čaj je snadným zdrojem antioxidantů, které bojují proti zánětům, zlepšují pružnost pokožky, snižují stres.
Ovoce
Některé druhy ovoce mají účinky proti stárnutí; patří mezi ně hroznové víno, grapefruit, borůvky, granátová jablka, jablka, třešně, ostružiny atd. Toto ovoce je bohaté na antioxidanty snižující oxidační stres, který bývá předstupněm stárnutí.

Detoxikační voda
Stačí nakrájet několik citronů, borůvek, okurek, grapefruitů a vytvoříte si oblíbenou ambrózii, která odplaví toxiny, podporuje zdraví vaší pleti a jater a také hydratuje vaše tělo, minimalizuje tím opuchlé oči a tmavé kruhy.
Ořechy
Vlašské ořechy, mandle, pistácie, dýňová semínka, lněná semínka atd. obsahují různé sloučeniny a zdravou dávku prospěšných tuků podporující zářivost pleti a zlepšující váš cholesterolový profil. Každý den si naberte hrst ořechů a zaženete tím i návaly hladu. Navíc příznivě ovlivňují dráhy ledvin, plic, tlustého střeva. Rovněž prospívají naší nervové soustavě.

Mořské plody
Sardinky, divoký losos, tuňák a makrela obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin, které snižují vaši náchylnost k srdečním onemocněním o 35 %. Ústřice jsou zase bohaté na zinek, který chrání vaše oči před makulární degenerací a úbytkem svalové hmoty souvisejícím s věkem. Snězte každý týden několik porcí různých druhů, abyste se ochránili před Alzheimerovou chorobou, zahnali bolesti kloubů a pyšnili se zářící pletí.
Celozrnné obiloviny
Vyhněte se rafinované mouce a přejděte na celozrnné výrobky, abyste udrželi pod kontrolou hladinu cukru v krvi – hlavní příčinu vrásek a povadlé pleti. Celozrnné obiloviny jsou také nezbytné pro zdravou funkci mozku, obsahují více vlákniny, vitamínů a minerálních látek.
Probiotika
Jogurt, tvaroh, bílé máslo, tvaroh a podmáslí jsou nejběžnější probiotika, která jsou snadno v jakékoliv období dostupná. Tyto fermentované potraviny prospívají vašemu mikrobiomu, pomáhají při trávení a zpracování potravy, mají vliv na imunitu, zneškodňují patogenní bakterie a jsou užitečné při srážení krve.
zdroj: News18, Medicalnewstoday