Chcete si pochutnat na sladkém a přitom nepřibrat? Upečte si výborný jablečný štrůdl!

Přidat na Seznam.cz

Už naše babičky nás učily recept na kvalitní štrůdl. Je to sladká tečka na zakousnutí ke kávě, po které rozhodně neztloustnete.

Co budeme na přípravu štrůdlu potřebovat?

Listové těsto – já využívám kupované, ale samozřejmě si můžete udělat i domácí.

Jablka (2-4 kusy) – podle toho, kolik štrůdlu chcete upéct

Skořici – dodá jablkům výbornou chuť

Strouhanka

Cukr (ale pokud nechcete ztloustnout, cukr si do štrůdlu dávat nemusíte)

Vajíčka (na potření, štrůdl potom bude chutnější)

Postup:

Těsto si rozválíme a připravíme. Mezitím nastrouháme jablka, smícháme je se skořicí, což bude vlastně náplň, která ve štrůdlu bude. Na rozválené těsto přidáme nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí a srolujeme. Předehřejeme si troubu na 200 °C, srolovaný štrůdl potřeme jemně vajíčkem a pečeme 20 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

Zdroj: redakce