Nemáte čas se doma ráno nasnídat? Tyto recepty na snídani do ruky musíte vykoušet!
Snídaně je základ dne a pokud patříte mezi ty, kteří ráno spěchají a nezbyde jim čas na to si v klidu vychutnat svou snídani, máme pro vás skvělý tip! Vyzkoušejte recepty na snídaně, které si můžete bez problému zabalit a vzít si je s sebou na cesty.
Ovesná kaše přes noc
Ingredience:
- 60 g ovesných vloček
- 60 ml mléka/rostlinného mléka
- 30 g řeckého jogurtu
- 1-2 lžičky medu
- 1 lžička chia semínek
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička kakaa
- ovoce dle chuti
Postup:
Do uzaviratelné nádoby přidejte vločky, mléko, jogurt, med, chia semínka, vanilkový extrakt a kakao. Celou směs důkladně promíchejte dokud se všechny ingedience nespojí dohromady. Nádobu přikryjte víkem a dejte na noc do ledničky. Ráno přidejte čerstvé ovoce, například banán, borůvky nebo jahody. Nádobu znova uzavřete a vaše snídaně je hotová!
Snídaňová tortila
Ingredience:
- 2 plátky slaniny
- 2 vejce
- 1 lžička másla
- 1 tortila
- 30 g cheddaru
- 1/2 avokáda
- špetka soli
- špetka pepře
Postup:
Na středním plameni rozpalte pánev a vložte na něj plátky slaniny. Slaninu opékejte a průběžně obracejte, dokud nebude křupavá. Mezi tím si nastrouhejte cheddar a avokádo pokrájejte na plátky. Až bude slanina opečená, odložte ji z pánve na talíř.
Do hrnku si rozklepněte vajíčka a rozšlehejte je. Na pánvi na mírném plamni rozpusťte máslo a poté přilijte vejce. Směs opatrně míchejte po dobu cca 3 minut dokud nevznikne směs nadýchaných míchaných vajíček.
Nyní je čas složit tortilu. Doprostřed tortily vložte míchaná vajíčka, sýr, plátky slaniny a plátky avokáda. Tortilu zabalte a vaše snídaně je hotová!
Sendvič s vejcem a prosciuttem
Ingredience:
- 2 vejce
- 4 plátky toustového chleba
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 plátky cheddaru
- 2 plátky prosciutta
- 1 lžíce másla
Postup:
Do hrnku rozklepněte vajíčka a rozšlehejte je. Rozpalte pánev na středním plameni a přilijte olej. Poté přilijte vejce, směs párkrát promíchejte a poté nechte ztuhnout, aaby vznikla vaječná omeleta. Až bude omeleta hotová, dejte ji bokem na talíř a rozřízněte ji na dvě poloviny. Každou půlku pak přeložte na půl tak, aby se vešla do sendviče.
Toustový chleba opečte a vložte na talíř. Všechny plátky toustového chleba namažte máslem. Na jeden plátek chleba pak vložte jeden přeložený plátek omelety, cheddar a prosciutto. Poté přiložte druhý plátek chleba. Stejný postup opakujte se zbylými dvěma plátky chleba.
Zdroj: NY Times, Eating Bird Food, Delish