Reklama a spolupráce:   Reklamní články   SEO články   Zpětné odkazy   Bannerová reklama  

ČasProŽeny.cz
Web, kde jsou ženy samy sebou
  • Nejnovější
  • Krása a zdraví
  • Celebrity
  • Vztahy a sex
  • Psychologie
  • Rady a tipy
  • Móda
  • Jídlo
  • Rodina
  • Cestování
Julia Kun
20. 2. 2023

Netradiční recept na štrůdl. Vyzkoušejte pro změnu slaný

Přidat na Seznam.cz

jídlo, kuchyně, vaření

Jste unavení stereotypem ve vaší kuchyni? Zkuste změnu a vyzkoušejte opak známého jablečného závinu. Tento křehký, chutný a hlavně slaný protějšek si každý zamiluje. Můžete si ho dopřát jako malý oběd nebo také večer u televize.

Příprava

Připravíme si kupované listové těsto, jelikož příprava domácího těsta je náročnější. Listové těsto si rozválíme na velký tenký plát, který potřeme slabou vrstvou kečupu. Kdo by chtěl, může na těsto vymačkat i česnek. Dále těsto posypeme kořením, jako je čubrica nebo oregano, nicméně každý může použít koření, jaké chce. Následně těsto pokryjeme plátky šunky a sýra, můžeme přidat i nivu a přidáme najemno nakrájenou cibulku. Nakonec těsto opatrně zavineme a konce složíme pod závin. Celý závin potřeme vajíčkem a navrch posypeme libovolným kořením. Takto dáme závin do trouby na 200 stupňů a čekáme, až se upeče do zlatova.

Foto: Ben Stein, Unsplash

Servírování

U slané verze je samozřejmě nejlepší podávat hned vyndaný z trouby, zachová si totiž svoji křupavost a čerstvost. Bavíme-li se o sladkém závinu tak ten se podávat teplý nemusí. Nicméně když budeme podávat teplý, pokrm si zachová svou vláčnost a my si ho budeme moci vychutnat lépe.

Jablečný závin se často jedl s kopečkem neoslazené šlehačky, která se dává spolu s ním bokem v mističce. Někdo si také rád pochutnal na zmrzlině, a tak je zmrzlina jedna z dalších variant, jak si jej můžete vychutnat.

Typy náplní a těst

Věděli jste, že existuje velká spousta možností, co by se mohlo dát jako náplň do závinu? Nebo také typů těst? Lidé se nedrží zkrátka a rádi experimentují. Do těsta totiž můžete dát jak ovoce, tak i zeleninu, maso či čistě jen sýry. Další variantou je třeba také pudink, tvaroh, mák, ořechy a povidla. Když přejdeme k těstům, můžeme se bavit o celozrnném, pivním, listovém či kynutém, vinném a bezlepkovém jáhlovém těstu.

Foto: Tim Toomey, Unsplash

Zdroj: nejrecept, jimejinak, varimesmarcelou

Diskuze Vstoupit do diskuze


_Artemis_

Klasický ruský boršč: Základem je hovězí vývar, kysaná smetana polévku zjemní

zdroj

Emo fáze nemusí být jen o černém oblečení. „Žádné dítě není v bezpečí,“ varuje matka

zdroj

Mléková polévka s noky: Lehký oběd s rychlou přípravou

person holding silver iphone 6

5 barev nehtů, které přitáhnou jejich pozornost

Fortuneteller

Návštěva kartářky: je potřeba brát výklad karet s rezervou, ale existují i opravdu nadané ženy

woman near wall

Trendy střih cub cut. Ideální styl pro všechny, koho nebaví trávit v koupelně mnoho času

Woman in Black Leather Jacket and Black Pants Sitting on Brown Wooden Chair

Módní trendy pouličního stylu z Paříže. Fashion week přišel s módními tipy o několik měsíců dříve

woman in brown coat standing on road during daytime

Koktejlky jsou univerzální šaty, které se hodí téměř pro každou příležitost

Close-Up Photography of Cheese

Recept na rychlou a jednoduchou sýrovou omáčku

  • Julia Kun: Unsplash
Foto:

Čtěte také

  • zdrojEmo fáze nemusí být jen o černém oblečení. „Žádné dítě není v bezpečí,“ varuje matka
  • person holding silver iphone 65 barev nehtů, které přitáhnou jejich pozornost
  • FortunetellerNávštěva kartářky: je potřeba brát výklad karet s rezervou, ale existují i opravdu nadané ženy
  • woman near wallTrendy střih cub cut. Ideální styl pro všechny, koho nebaví trávit v koupelně mnoho času
  • Woman in Black Leather Jacket and Black Pants Sitting on Brown Wooden ChairMódní trendy pouličního stylu z Paříže. Fashion week přišel s módními tipy o několik měsíců dříve

ČasProŽeny.cz
  • Reklamní články
  • Pracovní nabídky
  • Kontakty
ČasProženy.cz je web, kde jsou ženy samy sebou

Copyright © 2019-2020 ČasProŽeny.cz