Podzimní posezení s přáteli? S těmito teplými nápoji budete za hvězdu!

Přidat na Seznam.cz

Chystáte podzimní posezení s přáteli a přemýšlíte, co jim nalijete? Nebo máte volný večer a přemýšlíte, co si dáte dobrého k pití? Podzim je ideální doba pro hřejivé nápoje. Vyzkoušejte tři jednoduché rychlé recepty, díky kterým se z vás stane hvězda mezi hostitelkami.

Horký máslový rum

Že kombinace másla a rumu zní zvláštně? Možná ano, ale chutná naprosto dokonale! Příprava je rychlá a jednoduchá. Na dvě sklenice budete potřebovat 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžičku mleté skořice, ½ lžičky mletého muškátového oříšku, 100 ml tmavého rumu, 2 lžíce rozpuštěného másla.

V misce smíchejte koření a cukr, postupně přilévejte rum a máslo, dobře promíchejte. Směs rozdělte do dvou hrnků nebo skleniček na horké nápoje a každou zalijte 100 ml vroucí vody. Můžete dozdobit tyčinkou skořice.

Svařený jablečný džus

Tenhle teplý džus potěší nejen děti, ale každého, kdo nemůže nebo nechce pít alkohol. Horký kořeněný jablečný džus zaručeně zahřeje, a ještě skvěle chutná. Skoro jako tekutý jablečný štrúdl. Na 1 litr nápoje si připravte 1 litr jablečného džusu, proužky pomerančové kůry, 1 tyčinku skořice, 3 hřebíčky, cukr nebo med podle chuti. Džus, pomerančovou kůru, skořici a hřebíček vařte asi 5 až 10 minut, můžete ochutnat, aby bylo kořenní dostatečně vylouhované, po odstavení od zdroje tepla oslaďte a můžete podávat. Dozdobit můžete spirálkou pomerančové kůry a tyčinkou skořice.

Hruškový punč s brusinkami

Stejně jako jablka patří k podzimu i hrušky. Tento recept je ideální, pokud čekáte větší společnost. Když vás bude méně, můžete poměr surovin upravit třeba na polovinu. Jak hruškový punč s brusinkami připravit? Budete potřebovat 1 litr hruškového moštu, 1 litr hruškového džusu, 1 litr brusinkového džusu (nebo šťávy), velkou hrst brusinek, 150 ml trnkového ginu, 2 tyčinky skořice, 2 podélně rozříznuté vanilkové lusky. Všechny suroviny dejte do velkého hrnce nebo kastrolu a před podáváním přiveďte těsně pod bod varu.

Zdroj: bbcgoodfood, redakce