Těstoviny s omáčkou z hříbků a červeného vína

Přidat na Seznam.cz

Potřebujete uvařit dobrou večeři? Nebo netradiční víkendový oběd? Zkuste skvělé těstoviny s omáčkou z hříbků a červeného vína.

Na 4 porce budete potřebovat:

50 g sušených hříbků
500 ml Cabernet Sauvignon
1 cibule
2 – 3 polévkové lžíce másla
500 g tagliatelle, nejlépe čerstvých, ale mohou být i sušené
100 ml smetany
sůl a mletý pepř
½ svazku plocholisté petrželky

Sušené houby velmi krátce propláchněte v sítu a vložte do mísy. Přidejte Cabernet Sauvignon a nechte v něm houby asi 1 hodinu namáčet. Po uplynutí doby namáčení hříbky slijte a tekutinu nevylívejte, budete ji potřebovat na omáčku k těstovinám.

Dále omyjte petrželku, odstraňte hrubé stonky, nasekejte a dejte stranou.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli, která by neměla zhnědnout. Asi 5 minut smažte osušené hříbky.

Připravte si skvělou omáčku

Poté je podlijte asi polovinou vína, které jste použili na namáčení hub. Nechte vařit asi 5 až 10 minut. Poté přidejte smetanu a omáčku vařte dalších 5-10 minut. Vše osolte a opepřete.

Mezitím uvařte těstoviny al dente a nezapomeňte, že se budou ještě vařit v omáčce. Jakmile jsou těstoviny uvařené, můžete je přidat přímo do omáčky z hříbků a červeného vína. Vše dobře promíchejte.

Nakonec přidejte čerstvou nasekanou petrželku a tento jednoduchý, ale naprosto vynikající pokrm je hotový. Samozřejmě si k němu nalejte sklenku vína Cabernet Sauvignon.

Zdroj: redakce