Udělejte si vánoční andělský likér: Chutná jako marcipán
Pokud letos ještě hledáte tip na dárek z vlastní kuchyně nebo chcete své hosty rozmazlovat jemným nápojem, pak je pro vás tzv. andělský likér tou správnou volbou. Recept potěší nejen vizuálně, ale i chuťově. A co je nejlepší, dá se připravit bleskově jen z pár ingrediencí. Na jazyku se vám bude rozplývat směs chutí bílé čokolády a Amaretta. Likér chutná jako tekutý marcipán! Zde je recept na jeho výrobu!
Ingredience na cca 1 l likéru
- 150 g bílé čokolády
- 300 ml Amaretta
- 500 ml smetany
- 1 vajíčko
- 85 g cukru

Příprava
- Čokoládu nasekejte na malé kousky a rozpusťte v hrnci nad vodní lázní.
- Do rozpuštěné čokolády přidejte cukr, vejce a polovinu smetany a zahřejte na sporáku. Dobře promíchejte, aby bylo vše hladké.
- Přidejte amaretto a nechte obsah hrnce dusit na středním plameni asi 7 minut.
- Přidejte zbytek smetany a dobře promíchejte. Poté nalijte likér do jedné velké nebo několika malých lahví. Nejlépe je skladujte v lednici, kde vydrží cca 4-6 týdnů.
Tip: Asi 15-20 minut před podáváním vyndejte likér z lednice, bude tekutější.
Místo pouhého nalití likéru do sklenice můžete nápoj také ozdobit vánoční dekorací nebo cukrovím. Co třeba cukrový nebo čokoládový lem na sklenici nebo tyčinka skořice v nápoji? Nebo k němu můžete podávat i lahodné sušenky, skvěle sedí ke smetanovému likéru.
Zdroj: Freundin