Reklama a spolupráce:   Reklamní články   SEO články   Zpětné odkazy   Bannerová reklama  

ČasProŽeny.cz
Web, kde jsou ženy samy sebou
  • Nejnovější
  • Krása a zdraví
  • Celebrity
  • Vztahy a sex
  • Psychologie
  • Rady a tipy
  • Móda
  • Jídlo
  • Rodina
  • Cestování
Brent Hofacker
24. 12. 2022

Udělejte si vánoční andělský likér: Chutná jako marcipán

Přidat na Seznam.cz

likér, Vánoce

Pokud letos ještě hledáte tip na dárek z vlastní kuchyně nebo chcete své hosty rozmazlovat jemným nápojem, pak je pro vás tzv. andělský likér tou správnou volbou. Recept potěší nejen vizuálně, ale i chuťově. A co je nejlepší, dá se připravit bleskově jen z pár ingrediencí. Na jazyku se vám bude rozplývat směs chutí bílé čokolády a Amaretta. Likér chutná jako tekutý marcipán! Zde je recept na jeho výrobu!

Ingredience na cca 1 l likéru

  • 150 g bílé čokolády
  • 300 ml Amaretta
  • 500 ml smetany
  • 1 vajíčko
  • 85 g cukru
Foto: Joel Carnow / Flickr

Příprava

  1. Čokoládu nasekejte na malé kousky a rozpusťte v hrnci nad vodní lázní.
  2. Do rozpuštěné čokolády přidejte cukr, vejce a polovinu smetany a zahřejte na sporáku. Dobře promíchejte, aby bylo vše hladké.
  3. Přidejte amaretto a nechte obsah hrnce dusit na středním plameni asi 7 minut.
  4. Přidejte zbytek smetany a dobře promíchejte. Poté nalijte likér do jedné velké nebo několika malých lahví. Nejlépe je skladujte v lednici, kde vydrží cca 4-6 týdnů.

Tip: Asi 15-20 minut před podáváním vyndejte likér z lednice, bude tekutější.

Místo pouhého nalití likéru do sklenice můžete nápoj také ozdobit vánoční dekorací nebo cukrovím. Co třeba cukrový nebo čokoládový lem na sklenici nebo tyčinka skořice v nápoji? Nebo k němu můžete podávat i lahodné sušenky, skvěle sedí ke smetanovému likéru.

Zdroj: Freundin

Diskuze Vstoupit do diskuze


_Artemis_

Klasický ruský boršč: Základem je hovězí vývar, kysaná smetana polévku zjemní

zdroj

Mléková polévka s noky: Lehký oběd s rychlou přípravou

Close-Up Photography of Cheese

Recept na rychlou a jednoduchou sýrovou omáčku

Ing.Mgr.Jozef Kotulič

Rychlá bábovka, která nikdy neomrzí

chocolates

Jak na domácí čokoládu? Vyzkoušejte recept na tu klasickou i její bílou variantu

sausage grilled on griller outdoors

Domácí klobásy nejen na letní grilovačku: Vyzkoušejte tuto domácí uzeninu bez chemie

selective focus photography of sliced pizza

Sladká pizza: Vyzkoušejte netradiční dezert

Michal Sänger

Poctivý guláš se šesti: Vyzkoušíte tento tradiční recept?

dumpling dishes

Gyoza knedlíčky: Vyzkoušíte tuto asijskou pochoutku?

  • Brent Hofacker: Flickr
Foto:

Čtěte také

  • zdrojEmo fáze nemusí být jen o černém oblečení. „Žádné dítě není v bezpečí,“ varuje matka
  • person holding silver iphone 65 barev nehtů, které přitáhnou jejich pozornost
  • FortunetellerNávštěva kartářky: je potřeba brát výklad karet s rezervou, ale existují i opravdu nadané ženy
  • woman near wallTrendy střih cub cut. Ideální styl pro všechny, koho nebaví trávit v koupelně mnoho času
  • Woman in Black Leather Jacket and Black Pants Sitting on Brown Wooden ChairMódní trendy pouličního stylu z Paříže. Fashion week přišel s módními tipy o několik měsíců dříve

ČasProŽeny.cz
  • Reklamní články
  • Pracovní nabídky
  • Kontakty
ČasProženy.cz je web, kde jsou ženy samy sebou

Copyright © 2019-2020 ČasProŽeny.cz