Víte, jaký je nejchutnější způsob, jak zabránit přichycení ryb na gril? Vyzkoušejte!

Přidat na Seznam.cz

Grilování celé ryby je působivou, i když trochu děsivou ukázkou grilovacího umění. Není to nic složitého. Rybu položíte na gril a grilujete, dokud se nepřipálí. Ale tento proces je plný možných chyb, které mohou budoucí grilovače ryb trochu vyděsit.

Lze zabránit připalování?

Křehká rybí kůže se může přilepit na rošt a roztrhnout se, a pokud si nedáte pozor na dobu přípravy, může se rybí maso vysušit, a suché rybí maso nemá nikdo rád, připomíná web LifeHacker. Obalení ryby v tenkých proužcích slaniny nakrájené na středy před grilováním zmírní obě tyto možné katastrofy. Slanina chrání rybu, vytváří bariéru mezi její kůží a rozpálenými grilovacími rošty a zároveň jí dodává jemnou kouřovou chuť. Udržuje také všechny nádivky, čerstvé bylinky, plátky citronu, plátky kořene zázvoru, bezpečně uvnitř ryby. A co je nejlepší, nemusíte nic obracet. Rybu stačí okořenit, naplnit nádivkou, zabalit do slaniny a nechat ji péct na nepřímém žáru, dokud slanina nezkřupne, což trvá asi 20 minut.

Grilovaná ryba obalená ve slanině

Ingredience:

  • 5 proužků slaniny
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Bylinky, plátky citronu, kořen zázvoru nebo cokoli jiného, co chcete do ryby nacpat

Postup:

  • Osušte ryby papírovými utěrkami a potřete je zevnitř i zvenku olivovým olejem.
  • Lehce osolte a opepřete a dutinu naplňte nádivkou podle vlastního výběru.
  • Každou rybu zabalte do slaniny, začněte u hlavy těsně za žábrami a slaninu mírně překryjte. Konec je asi centimetr od konce ocasu.
  • Položte rybu na gril a nechte ji nerušeně opékat, dokud slanina nezkřehne, což trvá asi 20 minut.
  • Sundejte ji z grilu a ihned podávejte.

Zdroj: lifehacker.com