Vyhazujete pecky z avokáda? Nedělejte to a uvařte si z nich čaj
Čaj, který si můžeme uvařit z avokádové pecky, nám může pomoci s problematickou pletí, dokáže upravit náš krevní tlak a upravit hladinu cholesterolu, uvádí web fresh.iprima.cz.
Pecku z avokáda jste již několikrát určitě vyhodili. Přitom jde o skvělou superpotravinu, která je našemu zdraví tolik prospěšná. Pecka z avokáda je bohatá převážně na živiny a vzácné tuky, říká studie provedená UCLA Center for Human Nutrition a David Geffen School of Medicine at UCLA.
Avokádový čaj bojuje proti vysokému cholesterolu, upravuje vysoký krevní tlak, je plný vlákniny, antioxidantů a vápníku. Dále zpomaluje stárnutí pleti a podporuje náš imunitní systém. Funguje také proti rakovině, podporuje trávení a působí proti zácpě.
Jak připravit avokádový čaj?
Vyjměte z avokáda pecku a povařte ji 10 minut ve vodě. Pecku vyjměte z vody, rozkrájejte na kousky a povařte dalších 8 minut. Následně nechte 5 minut louhovat a můžete degustovat.
Příprava je velmi jednoduchá a získáte tak skvělého pomocníka pro péči o vaše zdraví. Čaj je hnědočervené barvy a chuťově připomíná jemný černý čaj. Pokud se na chuť čaje více zaměříte, ucítíte lehkou příchuť avokádových olejů.
Zdroj: fresh.iprima.cz, redakce