Vyzkoušejte netradiční krémové okurky

Přidat na Seznam.cz

Pokud máte rádi zelný salát, zamilujete si tento recept na krémový okurkový salát, který kombinuje vše, co máte rádi na okurkách, s lahodnou zálivkou ze zakysané smetany (nebo jogurtu).

Příprava: 15 minut
Chlazení: Vychlaďte: Chlazení: 4 hod.
Celkem: 4 hod. 15 min.
Počet porcí: 6

Ingredience

½ hrnku mléčné zakysané smetany nebo obyčejného jogurtu
1 polévková lžíce octa
½ lžičky soli
¼ čajové lžičky sušeného kopru nebo 1 polévková lžíce nasekané čerstvé pažitky
špetka mletého černého pepře
1 velká okurka, oloupaná (v případě potřeby), podélně rozpůlená a nakrájená na tenké plátky (3 hrnky)
⅓ šálku tence nakrájené cibule (asi polovina 1 malé)

Postup

Ve středně velké míse smíchejte zakysanou smetanu, ocet, sůl, kopr a pepř. Přidejte okurku a cibuli a promíchejte. Přikryjte a za občasného míchání nechte v chladu 4 hodiny nebo až 3 dny. Před podáváním promíchejte.

Výživové údaje

Na jednu porci: Složení: 45 kalorií; tuky 3 g; cholesterol 7 mg; nasycené tuky 2 g; sacharidy 3 g; mono tuky 1 g; cukry 1 g; bílkoviny 1 g; vitamin A 145,8 IU; vitamin C 1,8 mg; niacinový ekvivalent 0,2 mg; kyselina listová 8,1 µg; vitamin B12 0,1 µg; sodík 204 mg; draslík 111 mg; vápník 30,3 mg; železo 0,2 mg.

Upozornění: Ve videu výše se hovoří o tzv. anglických okurkách. Jak je vidět, jde o nám známé okurky salátové.

Zdroj: Better Homes & Gardens, YouTube