Tibetská houba známá jako kefír je zdravou bombou pro trávení a imunitu: Připravte si ji jednoduše sami a doma
Už jste slyšeli o tibetské houbě? Pokud si myslíte, že ne, tak my vás přesvědčíme o opaku. Je to kyselý, ale především zdravý nápoj, který se skládá ze dvou ingrediencí, takže si ho můžete připravit sami doma. Nejenže vám pomůže zrychlit metabolismus, ale zbaví vás i nafouklého břicha. Podívejte se, co dalšího může tento zázrak udělat pro vaše trávení a imunitu.
Kefír je jedním z nejoblíbenějších nápojů, protože si ho můžete vyrobit v pohodlí domova. Je to zázrak pro střeva, kde probíhá hlavní proces trávení. Pokud jsou střeva ucpané, nefungují správně, což se může projevit různými potížemi nebo ztrátou výkonu. Chcete zlepšit svůj metabolismus bez chemických léků? Zkuste si připravit kefírový nápoj z tibetských hub, který má probiotické vlastnosti a upravuje trávení.
Při žaludečních potížích, únavě nebo virózách
Tibetská houba je skvělá pro stabilizaci střevní mikroflóry a detoxikaci organismu. Díky své kyselosti uvolňuje v těle několik enzymů, které napomáhají trávení a rozkládají těžko stravitelné látky. Kromě toho dokáže zabránit hnití potravy ve střevech, má pozitivní vliv na imunitní systém a je vynikajícím bojovníkem proti nežádoucím virům, bakteriím a kvasinkám. Za zmínku stojí také to, že pravidelná konzumace kefíru vám pomůže regulovat krevní tlak, dodá vám energii, zabrání únavě a vzniku rakoviny.

Není houba jako houba
Ještě než se pustíte do přípravy kefíru, je důležité zmínit, že mnoho lidí tento nápoj neláká, protože nezní příliš chutný. Pokud patříte do této skupiny, měli byste vědět, že tibetská houba ve skutečnosti není houba, jen tak vypadá. Tato bílá zrna jsou kombinací bakterií a mléčných nebo octových kvasinek. Jakmile tibetskou houbu zalijete mlékem, spustí se proces kvašení, při kterém vznikne kyselý a mírně perlivý nápoj podobný jogurtu.
Příprava je jednoduchá
Příprava kefírového nápoje je velmi jednoduchá. V půl litru studeného mléka rozmíchejte jednu až dvě plastové nebo dřevěné polévkové lžíce kefírových zrn. Tuto směs nechte kvasit nejméně jeden až dva dny při pokojové teplotě. Zda je kefír hotový, poznáte tak, že sklenicí zatřesete a na stěně sklenice se objeví typický povlak. Nakonec tekutinu přeceďte přes síto a nápoj můžete ihned konzumovat.
Zdroje: Noozi, Bylinkovo.cz, Recepty