Domácí medovina zahřeje i rozptýlí

Přidat na Seznam.cz

I vy rádi nabídnete návštěvám během chladných dnů něco na zahřátí? A nejlépe, pokud je to vlastní výroby? A co tak připravit si domácí medovinu? Vůbec to není tak složité, jak si možná myslíte.

Pokud byste se náhodou obávali, zda se domácí medovina vydaří a abyste si ji připravili najisto, můžete si ji namíchat z polovičního množství surovin už teď. Mimochodem, pokud patříte k těm, kteří rádi darují něco z vlastní dílny, tak možná právě medovina je to pravé, čím potěšíte své blízké!

Suroviny na domácí medovinu:
1 litr čisté neochucené vodky, 200 g cukru krupice, 100 g pravého kvalitního másla, 300 g medu, 4 g pomerančové kůry, 4 g citronové kůry, voda podle potřeby – na zředění.

Postup:
V hrnci na sporáku si z másla a cukru připravíme světlý karamel. Pak přidáme med s citronovou a pomerančovou kůrou a nakonec přilijeme i trochu vody, aby voňavá karamelově-medová hmota byla řidší. Necháme chvíli spolu povařit a zcela na závěr ještě přilijeme litr vodky a vše necháme spolu prohřát. Ještě teplou medovinu naléváme do pěkných skleněných lahví a uzavřeme. Konzumovat je možné už i okamžitě – jakmile domácí medovina trochu vychladne.

A něco málo, jak se nám vyrobí ta skvělá přísada do medoviny a to med.