Nejlepší plážový sendvič má jen tři ingredience

Přidat na Seznam.cz

V tomto případě musíme dát za pravdu Francouzům, ale nejlepší plážový, turistický nebo chcete-li piknikový sendvič je jambon-beurre čili šunka s máslem. Je to jen bageta, máslo a šunka a je to dokonalé!

Stolování venku

Jíst jídlo venku mezi pískem a mořem je rozhodně letní způsob stolování. Sendviče byly pro taková jídla stvořeny, koneckonců byly navrženy tak, aby se daly jíst, zatímco strávník dělá něco jiného. Tím něčím bylo původně hraní hazardních her, ale lidé v přírodě mohou sendviče využít i při procházce lesem, posezení v trávě nebo lenošení na pláži. Takto si lze vychutnat všechny sendviče, ale jambon-beurre je zdaleka nejlepší volbou.

Jambon-beurre je dokonalý plážový sendvič

Kromě neuvěřitelné chuti, je tento sendvič konstrukčním zázrakem, který je navržen tak, aby si udržel svou formu a nikdy se nerozmočil. Obě složky náplně šunka a máslo jsou hydrofobní, což znamená, že odpuzují vodu, takže chléb jednoduše žádnou vodu neabsorbuje.

Příprava sendviče

Jeho příprava je také neuvěřitelně snadná. Na rozdíl od muffaletty a jejích příbuzných neobsahuje jambon-buerre žádné drobnosti. Žádný strouhaný salát, žádnou olivovou tapenádu ani okurky. Nic, co by vyklouzlo, vypadlo nebo se rozprsklo na opáleném klíně. Tento sendvič je navíc stejně chutný jako praktický. Kombinace šunky a krémového másla je velmi francouzská a dekadentní.

  • Vezměte si čerstvou bagetu s pěknou karamelovou barvou a kůrkou, která při zmáčknutí lehce křupe a ochucené máslo. Co se týče šunky, vybrat si můžete klasickou šunku nebo prosciutto. Nejlepších výsledků dosáhnete, když se budete držet jednoduchých chutí a vyhnete se medové šunce.
  • Bagetu nakrájejte vodorovně, pak ji z každé strany potřete silnou vrstvou másla a na ni položte tenké plátky šunky. Uzavřete, zabalte, vyndejte a snězte.
  • Nepřidávejte sýr ani zeleninu.
  • Krása tohoto sendviče spočívá v jeho jednoduchosti. Přijměte ji a odměnou vám bude dokonalé venkovní jídlo.

Zdroj: LifeHacker