Ochutnejte tagliatelle s mangoldem a rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Jak zpracovat mangold? Vyzkoušejte náš vegetariánský recept s těstovinami a rajčatovo-hořčičnou omáčkou.
Na 4 porce budete potřebovat:
mangold
40 g másla
300 ml smetany
hořčice, středně ostrá
500 g těstovin tagliatelle
2 velká rajčata
muškátový oříšek, parmazán
sůl a pepř
Celkový čas přípravy receptu je přibližně 40 minut. Mangold důkladně omyjte a očistěte. Vyberte si 1 až 3 kusy mangoldu, podle toho, jak jsou velké. Dejte přednost mladým, malým kusům.
Poté oddělte listy od stonků (řez podél žebra). Ponechte si několik stonků, nejlépe z mladých listů. Listy nakrájejte na široké proužky a stonky nakrájejte na jemné kostičky. Rajčata omyjte. Pokud jsou tvrdá, zbavte je slupky, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky.
Rozpalte velkou pánev a přidejte polovinu másla. Přidejte na kostičky nakrájené stonky a restujte, až zesklovatí. Pak přidejte mangold, navrch dejte zbylé máslo, přikryjte pokličkou (nebo alobalem) a duste asi 8-10 minut.
Těstoviny uvařte ve velkém hrnci ve vařící osolené vodou, dokud nejsou al dente.
Příprava omáčky
Smíchejte smetanu s hořčicí a dobře prošlehejte. Trochu osolte a opepřete.
Když se mangold rozpadne, přidejte hořčičnou smetanu a 3 – 5 minut mírně povařte. Poté přidejte nakrájená rajčata, opět přiklopte poklicí a vařte asi 5 minut. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
Těstoviny slijte a přidejte je do omáčky na pánvi. Pečlivě promíchejte a ihned podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Podávejte s listovým salátem s balzamikovou zálivkou.
Zdroj: chefkoch.de