Reklama a spolupráce:   Reklamní články   SEO články   Zpětné odkazy   Bannerová reklama  

ČasProŽeny.cz
Web, kde jsou ženy samy sebou
  • Nejnovější
  • Krása a zdraví
  • Celebrity
  • Vztahy a sex
  • Psychologie
  • Rady a tipy
  • Móda
  • Jídlo
  • Rodina
  • Cestování
Gingerbread Cookies on Cutting Board
10. 12. 2022

Už jste začali s vánočním pečením? Tento recept na perníčky si zamilujete. Je rychlý a bez cukru!

Přidat na Seznam.cz

perníčky, recept, vánoční cukroví

Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Jsou to tradiční dobrůtky a recepty na ně najdete po celém světě. Je těžké si vybrat. Pokud nemáte osvědčený recept, tento si zamilujete. A to nejen proto, že jsou naprosto rychlé a snadné na přípravu, ale také proto, že jsou vyrobeny ze zdravých surovin a navíc bez cukru.

Co budeme potřebovat na přípravu

Připravte si 400 g hladké nebo špaldové mouky, 50 g másla, které má pokojovou teplotu a dvě vejce. Pak k těmto ingrediencím přidejte jednu lžičku rumu, ale klidně ho vynechejte, pokud ho nemáte rádi. Nakonec přidejte tři lžíce medu. Nezapomeňte na perníkové koření, stačí jedna lžička, a aby byl perník nadýchaný, přidejte stejné množství jedlé sody.

Jak vše zamísit

Všechny ingredience dobře promíchejte, získáte tím kompaktní těsto, které však musíte nechat alespoň 12 hodin odpočinout. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho přes noc v chladničce. Těsto však můžete nechat v chladničce i déle, abyste si mohli připravit více perníčků a upéct čerstvé dobroty jednu po druhé. To je také tip pro běžné dny v roce, nejen na Vánoce, kdy chcete svým dětem dopřát například zdravé sladkosti, nebo když vás bude honit mlsná, perníčky budete mít raz dva.

Začneme tvarovat

Druhý den těsto vyndejte z lednice alespoň hodinu předtím, než s ním začnete pracovat. Vyválejte a vykrajujte libovolné tvary. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Ještě horké potřete v tenké vrstvě rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly.

Nakonec zdobíme dle fantazie. Přejeme dobrou chuť.

Zdroje: Redakce, autorský text

Diskuze Vstoupit do diskuze


_Artemis_

Klasický ruský boršč: Základem je hovězí vývar, kysaná smetana polévku zjemní

zdroj

Mléková polévka s noky: Lehký oběd s rychlou přípravou

Close-Up Photography of Cheese

Recept na rychlou a jednoduchou sýrovou omáčku

Ing.Mgr.Jozef Kotulič

Rychlá bábovka, která nikdy neomrzí

chocolates

Jak na domácí čokoládu? Vyzkoušejte recept na tu klasickou i její bílou variantu

sausage grilled on griller outdoors

Domácí klobásy nejen na letní grilovačku: Vyzkoušejte tuto domácí uzeninu bez chemie

selective focus photography of sliced pizza

Sladká pizza: Vyzkoušejte netradiční dezert

Michal Sänger

Poctivý guláš se šesti: Vyzkoušíte tento tradiční recept?

dumpling dishes

Gyoza knedlíčky: Vyzkoušíte tuto asijskou pochoutku?

  • Nati: Unsplash
Foto:

Čtete také

  • Dreamy woman with flower in studioČervené oční stíny budou brzy všude. Světové značky už představily nové paletky
  • woman in black shirt holding white plastic bottlePeroxid jako účinný dezinfekční a antiseptický prostředek
  • Women in Pink and Blue Blazers Standing on the Street while Holding BagsSezóna barev, lehkých materiálů a maxi sukní. Trendy jara 2023
  • Person Holding White Printer PaperRegresní terapie: Spása nebo prokletí osobního rozvoje?
  • Woman cleaning her faceJak pečovat o svůj obličej, když už jste oslavili čtyřicítku

ČasProŽeny.cz
  • Reklamní články
  • Pracovní nabídky
  • Kontakty
ČasProženy.cz je web, kde jsou ženy samy sebou

Copyright © 2019-2020 ČasProŽeny.cz