Baklažánová pizza bez výčitek, po které se netloustne
Dopřejte si náš nejoblíbenější hřích bez špatného svědomí. Máme pro vás zdravou variantu.
Baklažánová pizza pro dvě osoby:
1 lilek (cca 300 g)
100 g strouhaného sýra,
8 cherry rajčat,
hrst bazalky,
sůl a pepř
Postup
Lilek omyjte a nakrájejte na kolečka asi o šířce prstu. Zlehka osolte. Nechte 3-5 minut, ať lilek pustí šťávu. Cherry rajčata omyjte a nakrájejte na plátky. Přebytečnou vodu z lilku vysušte kuchyňským papírovým ubrouskem. Potom položte kolečka lilku na plech vyložený papírem na pečení. Obložte vše sýrem, rajčaty a bazalkou. Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 180 ° C. Pečte 15-20 minut, dokud sýr nebude zlatohnědý.