Chimichanga: výborné spojení mexické a texaské kuchyně

Přidat na Seznam.cz

Chimichangy jsou spojením mexické a texaské kuchyně. Tato kuchyně je bohatá na koření a pestrost. Od burrit se chimichangy liší tím, že se smaží a zelenina se přidává jako příloha. Budou vám chutnat jako letní večeře nebo je můžete podávat jako originální pohoštění.

Co budete potřebovat:

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • polovina červené papriky
  • 200 g fazole
  • 100 g kukuřice
  • chilli
  • 1 vejce
  • 200 g sýra
  • 2 balení tortill
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • olej

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a posypeme chilli. Smažíme na rozpálené pánvi. Přidáme nakrájenou cibulku, fazole a kukuřici a smažíme doměkka. Nachystáme si tortilly a nastrouháme sýr. V misce si rozšleháme vajíčko. Tortilly budeme plnit směsí z pánve spolu se sýrem a nasekaným koriandrem. Tortillu motáme jako burrito, tedy tak, že ohneme dva rohy naproti sobě, třetí stranu ohneme, čímž schováme náplň dovnitř a zatočíme. Smotanou tortillu potřeme vajíčkem, čímž se nám spojí, trochu můžete dát i dovnitř, abyste otevřenou stranu „slepili“ se zbytkem. Nedávejte směsi moc, jinak se vám chimichanga bude otevírat. Pokud by vám motání nešlo, podívejte se na tento rychlonávod z YouTube. Chimichangy vložíme na pánev a smažíme do zlatova. Podáváme se zeleninou.

Dobrou chuť!

Zdroj: Žena-in, YouTube, YouTube