Chimichanga: výborné spojení mexické a texaské kuchyně
Chimichangy jsou spojením mexické a texaské kuchyně. Tato kuchyně je bohatá na koření a pestrost. Od burrit se chimichangy liší tím, že se smaží a zelenina se přidává jako příloha. Budou vám chutnat jako letní večeře nebo je můžete podávat jako originální pohoštění.
Co budete potřebovat:
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- polovina červené papriky
- 200 g fazole
- 100 g kukuřice
- chilli
- 1 vejce
- 200 g sýra
- 2 balení tortill
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- olej
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a posypeme chilli. Smažíme na rozpálené pánvi. Přidáme nakrájenou cibulku, fazole a kukuřici a smažíme doměkka. Nachystáme si tortilly a nastrouháme sýr. V misce si rozšleháme vajíčko. Tortilly budeme plnit směsí z pánve spolu se sýrem a nasekaným koriandrem. Tortillu motáme jako burrito, tedy tak, že ohneme dva rohy naproti sobě, třetí stranu ohneme, čímž schováme náplň dovnitř a zatočíme. Smotanou tortillu potřeme vajíčkem, čímž se nám spojí, trochu můžete dát i dovnitř, abyste otevřenou stranu „slepili“ se zbytkem. Nedávejte směsi moc, jinak se vám chimichanga bude otevírat. Pokud by vám motání nešlo, podívejte se na tento rychlonávod z YouTube. Chimichangy vložíme na pánev a smažíme do zlatova. Podáváme se zeleninou.
Dobrou chuť!
Zdroj: Žena-in, YouTube, YouTube