Líný recept na (nejen) broskvový koláč, který je připraven za 10 minut

Přidat na Seznam.cz

Spoustu maminek je královnami ovocných koláčů. My, děti, jsme však často o poznání línější, a tak bychom potřebovali spíš koláč, který se upeče sám. Naštěstí jsme našli recept, který to téměř splňuje. Tento klasický dezert dokážete připravit z jakéhokoli ovoce a každá várka je sladká a máslová s nádechem kyselosti.

Příprava lahodného domácího broskvového koláče může být snadná, pokud víte, jak na to. Samotný koláč nemusí vypadat jako mistrovské dílo – přeci jen záleží hlavně na jeho chuti. Často také nevydrží déle, než pět minut. Nelamte si tedy hlavu s jeho zdobením.

Recept na líný broskvový koláč

Tento recept budete mít skutečně připravený asi za 10 minut – jakmile jsou broskve zbavené pecky a nakrájené na plátky. Mouka (bez které žádný koláč není koláčem) dodá lehkou a nadýchanou strukturu.

Ingredience, které budete potřebovat (pro přibližně 6 porcí):

  • 4 šálky čerstvých zralých broskví, zbavených pecky a nakrájených na plátky
  • 1 větší kousek másla
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být, ale dodá skvělou chuť)
  • Zmrzlina (na podávání)

Návod k přípravě:

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a do misky vložte máslo, které nechte ho v troubě rozpustit
  • V pekáčku či formě smíchejte 1/2 hrnku cukru s plátky broskví
  • V čisté míse prošlehejte mouku, druhou polovinu hrnku cukru, mléko a vanilkový extrakt. Směs nalijte na rozpuštěné máslo – nemíchejte
  • Lžící vmíchejte broskve do těsta – také bez míchání
  • Pečte 40 minut nebo dozlatova až dokud se neobjeví jemné bublinky na povrchu
  • Nechte 5 minut vychladnout a podávejte teplé se zmrzlinou

Jak vidíte, příprava koláče vám skutečně nezabere mnoho času. Jednoduše nachystáte pár ingrediencí, které jednoduše vmícháte a mezitím co se těsto peče, si můžete dát klidně nohy nahoru. Jak jednoduché!

Zdroj: Woman’s World, Instagram