Líný recept na (nejen) broskvový koláč, který je připraven za 10 minut
Spoustu maminek je královnami ovocných koláčů. My, děti, jsme však často o poznání línější, a tak bychom potřebovali spíš koláč, který se upeče sám. Naštěstí jsme našli recept, který to téměř splňuje. Tento klasický dezert dokážete připravit z jakéhokoli ovoce a každá várka je sladká a máslová s nádechem kyselosti.
Příprava lahodného domácího broskvového koláče může být snadná, pokud víte, jak na to. Samotný koláč nemusí vypadat jako mistrovské dílo – přeci jen záleží hlavně na jeho chuti. Často také nevydrží déle, než pět minut. Nelamte si tedy hlavu s jeho zdobením.
Recept na líný broskvový koláč
Tento recept budete mít skutečně připravený asi za 10 minut – jakmile jsou broskve zbavené pecky a nakrájené na plátky. Mouka (bez které žádný koláč není koláčem) dodá lehkou a nadýchanou strukturu.
Ingredience, které budete potřebovat (pro přibližně 6 porcí):
- 4 šálky čerstvých zralých broskví, zbavených pecky a nakrájených na plátky
- 1 větší kousek másla
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 šálek bílého cukru
- 1 šálek mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být, ale dodá skvělou chuť)
- Zmrzlina (na podávání)
Návod k přípravě:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a do misky vložte máslo, které nechte ho v troubě rozpustit
- V pekáčku či formě smíchejte 1/2 hrnku cukru s plátky broskví
- V čisté míse prošlehejte mouku, druhou polovinu hrnku cukru, mléko a vanilkový extrakt. Směs nalijte na rozpuštěné máslo – nemíchejte
- Lžící vmíchejte broskve do těsta – také bez míchání
- Pečte 40 minut nebo dozlatova až dokud se neobjeví jemné bublinky na povrchu
- Nechte 5 minut vychladnout a podávejte teplé se zmrzlinou
Jak vidíte, příprava koláče vám skutečně nezabere mnoho času. Jednoduše nachystáte pár ingrediencí, které jednoduše vmícháte a mezitím co se těsto peče, si můžete dát klidně nohy nahoru. Jak jednoduché!
Zdroj: Woman’s World, Instagram