Ovocné gin koktejly pro každou sezónu

Přidat na Seznam.cz

Čím dál víc populární gin s tonikem – G&T – zvládne namíchat úplně každý. Ale co si dopřát změnu a ochutnat třeba podzimní či pikantní verzi koktejlu. BBC good food přináší několik nápadů, jak tento legendární alkohol vyšperkovat.

Typicky lesní aroma má gin díky bobulím jalovce. Vyrábí se druhou destilací neutrální pálenky, základem je jalovec, koriandr, kořen a semena anděliky, ke kterým se přidává směs koření, bylin, citrusové kůry nebo ovoce.

Jemná chuť ginu je ideální pro kombinování se sladkým ovocem. Ať už budete mít chuť na lehký aperitiv před jídlem nebo drink s moderním nádechem na party, přinášíme pár receptů na přípravu jednoduchého nápoje.

Malina G&T

700 ml ginu, 350 g malin a 150 g cukru nasypte do 1,5 l nádoby, jemně zamíchejte, aby se cukr rozpustil, poté nádobu utěsněte. Skladujte na tmavém a chladném místě po dobu 2-3 týdnů. Jednou denně nádobou opatrně otáčejte. Nakonec přes síto přelijte do lahví. Gin bude mít krásně růžovou barvu, vydrží až rok.

Podzimní G&T

Ve větší zavařovací sklenici smíchejte 250 ml ginu s 200 ml bezinkového sirupu. Podávejte s jablečným džusem, ledem a plátkem jablka.

Bramble

50 ml ginu, 25 ml citronové šťávy a 11 g cukrového sirupu protřepejte v šejkru s hrstí kostek ledu. Poté vlijeme do sklenice plné drceného ledu. Zakápneme ostružinovým likérem, ozdobíme plátkem citronu a ostružinou.

Singapore Sling

25 ml ginu, 25 ml třešňového likéru a 25 ml benediktinu dáme do šejkru spolu s ledem a hořkou Angosturou. Menší množství vlijeme do vysoké sklenice, dolijeme ananasovým džusem, perlivou vodou a limetkovou šťávou, jemně promícháme.

Růžové negroni

35 ml růžového ginu smíchejte s 25 ml růžového vermutu a 15 ml Aperolu s menší hrstí ledu.

Zdroj: BBC good food, Alkohol.cz