Penne se špenátovým pestem a krůtí klobásou
Hlavní roli zde hraje špenát: slouží jako základ pro zelené pesto spolu s bazalkou a hráškem a listy jsou křupavé v troubě jako poleva. Pečená italská krůtí klobása dodá špenátům na síle, ale pokud chcete být vegetariáni, můžete ji vynechat, píše Martha Stewart na svém webu.
Příprava: 25 minut
Celkem: 35 minut
Počet porcí: 4
Složení
7 šálků dobře omytých a osušených balených listů kadeřavého špenátu
2 šálky balených čerstvých bazalkových listů
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 1/2 šálku mraženého hrášku, rozmrazeného
1/3 šálku extra panenského olivového oleje plus další na zakápnutí
1/3 šálku strouhaného parmazánu a další na podávání
Kosher sůl a čerstvě mletý pepř
340 g sladké italské krůtí klobásy (3 až 4 nohy)
450 g krátkých těstovin, například penne rigate
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 232° C. V kuchyňském robotu smíchejte 4 hrnky špenátu, bazalku, citronovou šťávu, 1/2 hrnku hrášku a olivový olej. Pulzujte a přidejte sýr; dochuťte solí a pepřem. Pomocí kuchyňských nůžek nakrájejte klobásu na centimetrové kousky. Pokapejte je olejem; opékejte na plechu s okrajem, dokud spodní strana nezhnědne, 7 až 8 minut. Obraťte a odsuňte na jednu stranu. Zbývající 3 hrnky špenátu lehce pokapejte olejem; osolte a opepřete. Rovnoměrně rozprostřete na druhou polovinu plechu; opékejte, dokud se klobása nepropeče a špenát nezkřehne, dalších 5 až 6 minut.
Krok 2
Mezitím uvařte těstoviny v hrnci s osolenou vroucí vodou podle návodu na obalu. Sceďte je a ponechte si 1 hrnek vody na těstoviny. Vraťte těstoviny do hrnce; přidejte pesto, klobásu, zbývající 1 hrnek hrášku a vodu z těstovin, vždy po 1/4 hrnku, dokud se rovnoměrně neobalí. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané křupavým špenátem, dalším sýrem a pokapané olejem.
Zdroj: Martha Stewart