Zapečené tortellini se zahradní zeleninou

Přidat na Seznam.cz

Cukrový hrášek a cherry rajčátka oživí tento recept na omáčku z kuřecího masa. Vyzkoušejte tento recept s námi.

Ingredience

  • 280 g sušených, sýrem plněných, tortellini nebo dva 250 g balíčky chlazených tortellini
  • 1 středně velká mrkev nakrájená na tenké plátky
  • 1 ½ hrnku cukrového hrášku, příčně rozpůleného
  • 1 lžíce margarínu nebo másla
  • 450 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 1 hrnek čerstvých žampionů nakrájených na plátky
  • ⅓ hrnku kuřecího vývaru
  • 2 polévkové lžíce čerstvého oregana nebo
    1-1/2 lžičky sušeného oregana, rozdrceného
  • 2 lžičky hladké mouky
  • ¾ lžičky česnekové soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 hrnek mléka
  • 1 balení smetanového sýra nebo lehkého smetanového sýra (Neufchatel) o hmotnosti cca 200 g, nakrájený na kostičky a změklý
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek rozčtvrcených cherry rajčat
  • 1 malá červená nebo zelená sladká paprika, nahrubo nakrájená
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu

Postup

1

Tortellini uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, přičemž mrkev přidejte během posledních 5 minut vaření a hrášek během poslední 1 minuty vaření; slijte vodu.

2

Mezitím rozehřejte margarín nebo máslo na 30 cm pánvi. Přidejte kuře a houby a vařte asi 5 minut nebo dokud kuře nezrůžoví. Vyjměte je z pánve.

3

Ve šroubovací nádobě protřepejte kuřecí vývar, oregano, mouku, česnekovou sůl a pepř dohladka. Přidejte do pánve spolu s mlékem. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne a nezačne bublat; přidejte smetanový sýr. Vařte a míchejte, dokud není sýr hladký. Odstavte z ohně. Vmíchejte citronovou šťávu. Přidejte směs těstovin, kuřecí směs, rajčata a sladkou papriku. Promíchejte, aby se obalily. Přendejte do nevymazané zapékací mísy o rozměrech 33 x 23 x 5 cm nebo mělkého kastrolu.

4

Přikryté pečte v troubě o teplotě 177 °C 30 až 35 minut nebo do úplného prohřátí. Směs promíchejte a posypte parmazánem. Přepravujte v izolované přepravce. Vydá na 12 porcí hlavního jídla.

Výživové údaje

Porce na recept 12
Kalorie 247

Tuk celkem 12 g, nasycený tuk 5 g, cholesterol 43 mg, sodík 477 mg, sacharidy celkem 17 g, bílkoviny 15 g, vitamin C 21,3 mg, vápník 121,2 mg, železo 1,8 mg.

Zdroj: redakce