Proč si alespoň občas dopřát ořechový krém?
Snad každý našinec má doma nějakou tu potravinu, která je sice chutná, avšak není příliš zdravá. Dobré věci ovšem nemusí být za všech okolností zároveň i nezdravé. Skvělým příkladem je třeba ořechový krém, jenž se v našich domácnostech zabydluje stále více.
Obliba roste
I když u nás nemá ořechový krém takovou popularitu jako například v USA, Austrálii či Nizozemsku, kde se jedná pomalu o národní jídlo, jeho prodeje rostou. Rády ho mají hlavně mladší ročníky. Jedná se nejen o chutnou, ale i velmi zdravou záležitost.
Klasické i míchané ořechové krémy totiž obsahují celou řadu látek, jež náš organismus rozhodně uvítá. Předně se v takovýchto krémech nachází velké množství zdravých tuků, které snižují hladinu špatného cholesterolu a naopak zvyšují hladinu toho dobrého.
Ořechové krémy jsou navíc plné vitamínů a minerálů. Jedná se hlavně o bohatý zdroj vitamínu E, hořčíku, draslíku a zinku. V neposlední řadě mají ořechy spoustu vlákniny, která nám dělá dobře na zažívání, a navíc zvyšuje pocit sytosti. Ze zdravotního hlediska tedy jde o výrobek, jenž stojí za koupi.
Jak se krém používá
Tím nejjednodušším způsobem, jak použít oříškový krém, je namazat si ho na chleba či ještě lépe na čerstvě upečený toust. Tento druh krému se však běžně používá i jako složka do smoothie, případně může být součástí ovesné kaše.
Pokud se ořechový krém zředí trochu vodou, citrónovou šťávou či třeba sójovou omáčkou, může se použít do zálivky na salát. Není však problém ho přimíchat i do sladkého těsta.
Jak krém sehnat?
Oříškový krém si může udělat doma každý, stačí mít jen dobrý mixér. Je s tím ale relativně hodně práce a výsledek nemusí být vždy stoprocentní. Proto je lepší raději sáhnout po profesionálním produktu z e-shopu Lifelike.
Tam lze nakoupit nejen klasické, ale i míchané ořechové krémy, případně custom pack, což je v podstatě ořechový krém na míru.