Tajná přísada do pravých boloňských špaget! Znáte ji? Jsou skvělé!

Přidat na Seznam.cz

Příprava boloňských špaget je něco, co si myslíme, že přirozeně umíme. Je to klasické jídlo, které si mnozí z nás doma připravují pravidelně. Ukázalo se však, že jsme je dělali doteď špatně. Pokud chcete udělat dojem na svou rodinu a přátele, podívejte se na tento recept.

Osmažte cibulku na oleji do zlatova, přidejte nastrouhanou mrkev a celer a vařte několik minut. Dodejte slaninu, česnek a tymián. Chvíli nechte odstát a pak přilejte víno. Opět dejte odstát. Přidejte směj mletého hovězího a vepřového masa, které předtím opečte na pánvi.  Poté zalejte rajčatovým pyré nebo ještě lépe konzervovanými rajčaty. Až směs zhoustne, přilejte hovězí vývar.

Nyní je na řadě tajná přísada, se kterou budou špagety mnohem chutnější. Je to pomazánka z kvasnicového extraktu. Přidejte badyán. Následně opepřete, trochu ocukrujte a na závěr přidejte parmazán.

@saskiasidey

A few secret ingredients for an incredible (but not authentic) bolognese.

♬ original sound – Saskia Sidey

Dá se říct, že pokud se pokusíte připravit tyto boloňské špagety, budete potřebovat hodně času. Vypadá to však výborně, tak co kdybyste je zkusili?