Čas na horkou čokoládu: Místo prášku si ji však připravte ze surovin, které máte doma

Přidat na Seznam.cz

Zima je ideálním obdobím, kdy si rádi dopřáváme různé druhy zejména horkých nápojů. A jelikož jde zahřátí v podobě teplého nápoje ruku v ruce i s chutí, příležitost udělat si jeden z těch nejoblíbenějších si rozhodně nenechte ujít. Horká čokoláda je totiž v kurzu každý rok.

Studie ukazují, že čokoláda příznivě působí na naše zdraví, a to jak fyzické, tak i psychické. Není tedy důvod, proč si ji čas od času nedopřát. A to třeba i formou horkého nápoje, který v zimním období zahřeje jak tělo, tak i duši.

Vánoční nápoj, který milujeme

Abychom uspokojili svou chuť na sladké, jsme v zimním a svátečním období rádi kreativní a pečeme, co se dá. Kromě cukroví, však v naší touze dosáhnout maximální spokojenosti s oblibou sáhneme i po čokoládě, ze které lze snadno připravit chutný horký nápoj. Ten se bude během svátků skvěle hodit k vanilkovým rohlíčkům, skořicovým hvězdičkám, lineckému cukroví nebo jen tak – na zahřátí a na chuť, uvádí taktéž magazín Glamour. Rovněž vám představí i jednoduchý recept na výrobu vlastní horké čokolády z pohodlí domova a ze surovin, které běžně skladujete. Prozradil, že kouzlo spočívá pouze ve třech surovinách, jakými jsou šlehačka, čokoláda a mléko.

Návyková záležitost, se kterou lze experimentovat

Experimentujte s různými chutěmi a vybírejte tu, s vysokým procentem kakaa. Protože právě obsah kakaa rozhoduje nejen o výsledné kvalitě vašeho nápoje, ale taktéž o chuti, která by pro vás měla být bezkonkurenční. Uvidíte, že po přípravě vlastní domácí čokolády nebudete víc toužit po náhražce z prášku, který zalijete horkou vodou.

Přidat si k ní můžete citrónovou nebo pomerančovou kůru, ale taky i pár kapek citrusu, který chuť kakaa jenom pozdvihne. Rovněž můžete využít sílu bylinek, kde si do čokolády hodíte lístek máty nebo snítko tymiánu. Pro milovníky pálivého doporučujeme vyzkoušet i chilli, které jde se sladkou chutí fantasticky dohromady. A jelikož je předností vánočních chutí zejména koření, špetka skořice nebo perníkového koření přivede chuť vaší čokolády k dokonalosti.

Trendy verze ve znamení životního stylu

Doba, která nám dává větší podvědomí o tom, jaký vliv má příliš velký konzum lidí na naši planetu, nás vede ke změně životního stylu, jakým je veganství. Vychutnat si tento sladký nápoj můžete i v tyto verzi, když použijete rostlinné mléko a na trhu už poměrně dostupnou verzi veganské čokolády.

Zdroj: Glamour, studie, Youtube