Lahodné pumpkin spice latté, které si zvládnete připravit za pár minut doma

Přidat na Seznam.cz

Nic nás během pochmurných chladných dní nezahřeje víc než teplá káva. A co teprve s příchutí typické podzimní přísady – dýně! Vyzkoušejte recept na výborné pumpkin spice latté, které si hravě zvládnete udělat z pohodlí domova.

Dýňové pyré

Jak už anglický název „pumpkin spice“ napovídá, k přípravě tohoto nápoje budete potřebovat dýni. Tu je potřeba upéct a připravit z ní dýňové pyré – to se vám mimochodem bude hodit i do nejrůznějších slaných i sladkých jídel, do polévek a dokonce i do koláčů, bábovek nebo třeba muffinů. Výhodou je, že si ho můžete zamrazit do zásoby.

Klíčový je výběr koření

Právě speciální voňavá směs koření dodává dýňovému latté tu správnou podzimní chuť. Tento „pumpkin spice“ mix si můžete vyrobit i doma. Příprava je velice jednoduchá. Stačí smíchat 3 lžíce mleté skořice, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžičky muškátového oříšku, 1 a ½ mletého nového koření a 1 a ½ mletého hřebíčku. Koření uchovávejte v uzavřené nádobě na tmavém místě. Použít ho pak můžete i do podzimních koláčů, sušenek, na ochucení šlehačky, ovesné kaše, dýňové polévky nebo třeba restované a pečené podzimní zeleniny.

Většinu přísad najdete doma

Zatímco dýňové pyré a kořenící směs si musíte předpřipravit, ostatní ingredience budete mít nejspíš už doma. Začnětě tím, že uvaříte čtvrt šálku horkého espressa nebo silné kávy. Poté v misce smíchejte 1 šálek mléka, 1 lžíci cukru, ¼ lžičky vanilkového extraktu, ¼ lžičky pumpkin spice koření a 2 lžíce dýňového pyré. Zakryjte misku plastovou fólií a propíchněte ji párátkem, aby mohla unikat pára. Poté ji vložte do mikrovlnné trouby na 1 až 2 minuty, dokud nebude směs horká.

Směs intenzivně míchejte asi 30 vteřin, aby se hezky napěnila a nadýchala. Nejlépe to půjde s ručním napěnovačem, ale poradíte si i bez něj. Dále si připravte vysokou sklenici a nalijte do ní připravené espresso, které dolijte napěněnou směsí. Ozdobte kopečkem šlehačky a lehce posypte pumpkin spice kořením.

Dobrou chuť!

Zdroje: redakce