Milovníci tacos, vyzkoušejte kombinaci s lososem. Je to zdravé a rychlé

Přidat na Seznam.cz

Pokud jste fanouškem mexické kuchyně a tacos obzvlášť, jistě znáte tradiční způsob servírování s kuřecím masem nebo s hovězím. Kombinace této pochoutky s vybranou rybou ovšem maximalizují vaše chuťové potěšení.

Na tacos je možné použít jakýkoli typ ryby, ale každá funguje s odlišnou omáčkou nebo salsou. Bělomasé ryby, jako je treska, platýs nebo halibut se hodí v kombinaci s bílým zelím, které zakápněte limetovou šťávou, přidejte trochu soli a cukru. Až zelí zkřehne, naneste ho na tortilu s hotovou rybou.

Podle Foodandwine je ideální doplněk vynikající salsa guacamole. Rybu se snažte koupit čerstvou, jedině tak vám pevnost a struktura masa zajistí maximální chuťový zážitek.

Pokud jste milovníkem lososa, udělejte si tacos v kombinaci s jablečno-okurkovým salátem. Před ugrilováním samotné ryby si nakrájejte jablko a salátovou okurku na menší kousky, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a papriku. Pak už stačí jen lehce osolit, přidat trochu cukru a bílého vinného octa. Promíchejte a nechte odpočinout.

K lososovému tacu si můžete udělat salsu chipotle. Lehce pikantní chuť dodá rybě zajímavý nádech. Potřebujete jen majonézu, trochu limetové šťávy a špetku chipotle papričky. Vše promíchejte, případně je možné salsu zjemnit trochou mléka.

Poté už stačí jen na tortily rozložit na proužky nakrájené avokádo a grilovaného lososa. Navrch zakápnou chipotlovou salsou a připraveným salátem.

Zdroj: Foodandwine, redakce