Cateringové vybavení: Jaké nástroje a vybavení potřebujete pro úspěšný byznys?
Gastro frčí ve všech směrech. Cool jsou různá bistra, stánky, menší kavárny, tematicky pojaté restaurace. Můžete si zařídit menší podnik na kolečkách, když nemáte dostatek financí. A co catering?
Cateringové vybavení: Co si pořídit?
Pokud si zařídíte vlastní catering, jde o mobilní restauraci. Dojedete na akci, kde jídla uvaříte na místě se zázemí. Jestli ne, přivezete pokrmy již s sebou. Cateringové vybavení však nesmí postrádat různé jednorázové nádobí. Hodí se přímo na akci, lze do něj balit jídla s sebou. Právě tehdy vám přijdou vhod různé bytelné krabičky, mohou být i termo, pokud chcete uchovat teplotu a tím i kvalitu jídla. Dnes se vyrábí různé tvary krabiček podle typu pokrmů, existují už i ekologicky dělané boxy například z bambusu či cukrové třtiny. Můžete si tyto kousky nechat vyrobit na zakázku, kdy budete mít na nádobí i logo vaší firmy, aby se jednalo o produkt s propagací.
Jednorázové nádobí – druhy
Vyrábí se různé boxy a ty se dělí dle zavírání. Existují krabičky s víkem, kam dáte klasickou českou omáčku, maso s přílohou, ale i hamburger s oblohou. Pro asijskou kuchyni se hodí menší krabičky, které jsou spíš vyšší, jelikož nevadí, když se do nich dají nudle smíchané s dalšími ingrediencemi. Naopak si jídlo víc udrží teplotu, protože se nerozprostře. A navíc do tohoto typu jídla v krabičce se lépe zabodnou hůlky. Jednorázové nádobí (nebo obal) na tortillu je také skvělé, protože respektuje tvar placky, která je složená do trojúhelníku. Když sami převážíte jídlo, myslete i na sebe. Různé koláče, záviny atd. se hodí do krabičky na štrúdl, kam můžete dát i šišku knedlíku. Obal pak zahodíte a nemáte práci s balením zpět.
Jednorázové nádobí – Pack & Care
Catering není jen o skvělém jídle, ale tak, jako je důležitá prostřená tabule, i servírování by mělo nějak vypadat. Jednotlivé jednohubky nebo různé degustační porce můžete dát do lodiček, jež jsou velmi efektní. Jde totiž o malé mističky různých tvarů. Na ně pak lze připevnit dobrotu párátkem, eko variace se smyčkou na konci, takže se i lépe drží. Navíc to působí jako luxusní servírování v restauracích. K dispozici jsou i příbory z různých materiálů, dnes již eko. Větší mističky mohou být v podobě klasických talířů, některé jsou dělené, abyste si mohli dát jídlo do více sektorů. A nesmí chybět ani kelímky na nápoje. I „sklenice“ na víno či sekt může být jednorázová. Velký výběr pro servírování a balení jídla najdete na Pack & Care, kde mají pestrý bohatý sortiment obalů pro pokrmy i pití. Navíc jdou šetrnou cestou, takže nabízí ekologické obaly i nádobí, jež jsou alternativním řešením k jednorázovým plastovým obalům.