3+1 receptů na dokonalou horkou čokoládu! Vyzkoušejte je

Přidat na Seznam.cz

Horká čokoláda se dá dělat na několik způsobů. Chutná tak dětem i dospělým už od dob starověku. Vyzkoušejte tyto recepty na dokonalou horkou čokoládu!

Královská horká čokoláda

Čokoládu rozehřejte na 50 °C. V jiném hrnci přiveďte k varu mléko, a to následně smíchejte s čokoládou za stálého míchání. Dále rozpustěte solamyl a přidejte ho k čokoládě, aby zhoustla. Směs míchejte a dle chuti přidejte vanilku, skořici, nebo například mátu. Hotový nápoj můžete dozdobit šlehačkou a můžete podávat.

Krémová horká čokoláda

V jednom hrnci ohřejte mléko a čokoládu nechte rozpustit. Za stálého míchání, až pod bod varu, vymíchejte směs dohladka. Následně vyšlehejte smetanu s cukrem tak, aby nebyla úplně hustá, a připravte si hrnečky. Nejdřívej nalijte čokoládu, zbytek hrnku doplňte šlehačkou a dozdobte kakaem nebo skořicí.

Karamelová horká čokoláda

Mléko rozehřejte spolu s čokoládou tak, jako v předešlém receptu. V jiné nádobě si připravte šlehačku vyšleháním smetany a připravte si karamel. Ten můžete zakoupit v obchodě, nebo si jej vyrobit doma. Na domácí karamel potřebujete cukr, který se lžící vody dáte vařit do menšího hrnce. Za stálého míchání vám vznikne karamel, kterým hotovou čokoládu dozdobíte. Stejně jako v předešlém receptu nejdříve nalijte čokoládu, následně smetanu a nakonec karamel.

Čokoláda podle starověkých Mayů

První čokoládový nápoj se objevil asi před 2 500-3 000 lety u Mayů. Chcete-li ho ochutnat, smíchejte kakao, trochu vína a vody, a nakonec chilli papričky. Nápoj můžete vylepšit na způsob Španělů, tedy přidat cukr a ohřát ho (použijte například horkou vodu), nebo Angličanů, tedy přidáním mléka.

zdroj: apetitonline, vareni, whatscookingamerica