Bramborový salát podle Karla Gotta. Jezte jako legenda

Přidat na Seznam.cz

Karel Gott byl rozhodně klenotem československé hudební scény. Jeho písně nadále zůstávají v srdcích mnoha fanoušků. Legendární umělec byl však nejen úspěšným zpěvákem, ale také vyhlášeným gurmánem. Rád si vychutnal dobré jídlo, ale ještě raději vařil.

Karel Gott měl během své kariéry možnost ochutnat jídlo z celého světa. V Rakousku si velmi rád objednával vídeňský řízek, ale v Německu nepohrdl různými druhy polévek. Velmi rád připravoval speciální tatarák s koňakem či svíčkovou s karlovarskou knedlíkem.

Rodák z Plzně měl speciální recept i na bramborový salát, a ten vám předáváme.

Suroviny:

300 g vařených brambor
100 g kyselých okurek
50 g cibule
1 zelená paprika
2 natvrdo uvařená vejce
100 g majonézy
50 g hořčice
mletý pepř
cukr
sůl

Uvařené brambory, okurku, zelenou papriku a vejce nakrájíme nadrobno. Cibuli také nakrájíme a uvaříme ji v nálevu z nakládaných okurek. Majonézu smícháme s hořčicí, pepřem, cukrem a solí. Do směsi přidáme uvařenou cibuli a ochucenou majonézu. Všechny ingredience promícháme a necháme odležet v chladničce přes noc. Dobrou chuť!

Zdroj: Freshiprima.cz, Instagram