Dietní štědrovečerní večeře pro vegetariány: Smažená cuketa
Možná se mnozí z nás cítí již přejedeni štědrovečerními klasikami, jako je kapr, řízek či filé. Nebo je zkrátka trendem dnes být veganem či vegetariánem u lidí, co nemají rádi maso. Variantou pro večeři může být smažená cuketa s tradičním bramborovým salátem. Příprava tohoto pokrmu je velmi snadná a rychlá a může se uplatnit i u lidí, kteří preferují dietnější možnost jídla. Proč to alespoň nezkusit a nepřidat k tradičním pochoutkám při stolování?
Podívejme se na recept od Ruth Watsonové, který je určen pro 4 lidi s celkovou kalorickou hodnotou 179 kcal na jednu osobu, píše BBCgoodfood.

Co budeme k přípravě pokrmu potřebovat?
- 600 gramů cukety
- 3-4 lžíce hladké mouky
- olivový olej na smažení
Postup přípravy
Nejprve nakrájejte omyté cukety na jemné plátky a osušte je. Plátky obalte v hladké mouce. Na velké pánvi si rozehřejte olivový olej, jakmile bude olej horký, přidejte nasekanou bylinu rozmarýnu a první část plátků cukety. Cukety osmažte na středně silném ohni po dobu 2-3 minut do světle zlaté barvy. Poté je nechte osušit na kuchyňském papíře a podávejte horké.
Zdroj: redakce, BBCgoodfood