Domácí krtkův dort: Jednoduchý dezert, který si zamilujete

Přidat na Seznam.cz

Krtkův dort patří k těm vůbec nejoblíbenějším dezertům. Hodí se ke kávě pro návštěvu, ale i jako sladká tečka po obědě. Jeho příprava navíc není vůbec těžká. Zvládnete ho snadno vy!

Těsto

Asi ze svou bílků ušlehejte sníh. Zvlášť si z asi 100g cukru, zbylých žloutků a oleje vyšlehejte pěnu, a nakonec přidejte lžičku rumu, která směs provoní. Sypkou část vytvořte z polohrubé mouky, kakaa a prášku do pečiva. Vše poté promíchejte s mlékem, a nakonec opatrně přidejte i sníh. Takto připravené těsto vlijte do vymazané a kokosem vysypané formy, a pečte asi 30 minut na 180 stupňů.

Krém

Krém vytvoříte vyšleháním šlehačky spolu s cukrem a ztužovačem do šlehačky. Do takto připraveného krému ješte přidejte nahrubo nastrouhanou nebo nasekanou hořkou čokoládu, a vše dobře promíchejte. Tím máte krém do dortu hotový.

Krtinec

Když máte dort upečený, nechte ho vychladnout na mřížce. Do vychladlého dortu poté lžící vydlabejte kruh – vždy asi jeden centimetr od okraje. Dejte ovšem pozor na to, abyste nepoškodili dno. Vydlabaný korpus rozdrobte a dejte stranou. Do vnitřku dortu poté vyskládejte nakrájené banány, a ty pokryjte vrstvou krému tak, aby vznikl kopeček. Dort nakonec posypte zbylým, rozdrobeným korpusem tak, aby připomínal krtinec, a tím máte hotovo.

zdroj: apetitonline, toprecepty, vareni