Italské lasagne: Vyzkoušíte tento rychlý recept?
Lasagne jsou oblíbené nejen u Italů, ale také u Čechů. Tento rychlý a snadný recept navíc zasytí celou rodinu a všichni si ho zamilují! Vyzkoušíte ho?
Mleté maso
Na lasagne samozřejmě potřebujete mleté maso – ideálně míchané. To přidejte na pánev k najemno nakrájené cibulce a česneku, až zesklovatí. Do směsi přidejte také rajčata z plechovky, špetku soli, a koření (provensálské a grilovací). Celou směs pak nechte dusit pod pokličkou asi 20 minut.

Bešamel
Bešamel je bílá omáčka, která do lasagní neodmysliteně patří. Tu připravíte velmi jednoduše – do hrnce nalijte asi půl litru mléka a přisypte hladkou mouku. Za stálého míchání přiveďte do varu a vznikne vám hustá bešamelová omáčka.
Lasagne
Ideální lasagne jsou ty, které si nemusíte dopředu uvařit. Připravené těstoviny, maso a bešamel poté skládejte do zapékací mísy. Na dno přijde bešamel, následně těstoviny a poté maso. Na maso dejte ještě vrstvu bešamelu a těstovin a nakonec posypte sýrem. Mísu přiklopte a lasagne pečte 25 minut na 180 °C. Nakonec mísu odklopte a nechte 15 minut dopéct, dokud se nezapeče sýr. Tím máte hotovo a můžete servírovat!
zdroj: recepty, vareni, toprecepty