Léto je obdobím nekonečných grilovaček. Vyzkoušejte tento recept na grilovaná cuketu a halloumi s bylinkovým kuskusem
Konečně tu máme léto a s ním období grilovacích party. V dnešní době se dá ogrilovat téměř všechno, ale v poslední době se zdá, že lidé si nejvíc zamilovali právě cuketu.
Milujete cuketu a mohli byste ji jíst na všechny způsoby?, ptá se web EatingWell. Pak vás určitě potěší tento jednoduchý recept!
Ingredience:
- 1 ½ šálku vody
- 1 šálek kuskusu
- 1,5 kg cukety
- 1 velká červená cibule
- 7 lžic extra panenského olivového oleje
- ¾ lžičky mletého pepře
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 balení halloumi
- Kůra a šťáva z 1 velkého citronu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ¾ šálku nahrubo nasekaných čerstvých bylinek
Postup:
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte kuskus, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud nezměkne a nevstřebá se tekutina, asi 15 minut. Zbylou tekutinu slijte a kuskus propláchněte pod studenou vodou, aby mírně vychladl. Vraťte ho do hrnce a dejte stranou.
- Mezitím ve velké míse promíchejte cuketu a cibuli s 1 lžící oleje, 1/4 lžičky pepře a 1/8 lžičky soli. Cukety, cibuli a halloumi grilujte a jednou obraťte, dokud nezměknou.
- V malé misce prošlehejte citronovou kůru a šťávu, ocet, hořčici, kmín, česnekový prášek a zbývající 1/2 lžičky pepře a 1/8 lžičky soli. Pomalu zašlehejte zbývajících 6 lžic oleje.
- Přidejte bylinky ke kuskusu a promíchejte. Kuskus podávejte se zeleninou a halloumi a pokapaný zálivkou.
Zdroj: eatingwell.com, Instagram