Léto je obdobím nekonečných grilovaček. Vyzkoušejte tento recept na grilovaná cuketu a halloumi s bylinkovým kuskusem

Přidat na Seznam.cz

Konečně tu máme léto a s ním období grilovacích party. V dnešní době se dá ogrilovat téměř všechno, ale v poslední době se zdá, že lidé si nejvíc zamilovali právě cuketu.

Milujete cuketu a mohli byste ji jíst na všechny způsoby?, ptá se web EatingWell. Pak vás určitě potěší tento jednoduchý recept!

Ingredience:

  • 1 ½ šálku vody
  • 1 šálek kuskusu
  • 1,5 kg cukety
  • 1 velká červená cibule
  • 7 lžic extra panenského olivového oleje
  • ¾ lžičky mletého pepře
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 1 balení halloumi
  • Kůra a šťáva z 1 velkého citronu
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¾ šálku nahrubo nasekaných čerstvých bylinek

Postup:

  • Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  • Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte kuskus, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud nezměkne a nevstřebá se tekutina, asi 15 minut. Zbylou tekutinu slijte a kuskus propláchněte pod studenou vodou, aby mírně vychladl. Vraťte ho do hrnce a dejte stranou.
  • Mezitím ve velké míse promíchejte cuketu a cibuli s 1 lžící oleje, 1/4 lžičky pepře a 1/8 lžičky soli. Cukety, cibuli a halloumi grilujte a jednou obraťte, dokud nezměknou.
  • V malé misce prošlehejte citronovou kůru a šťávu, ocet, hořčici, kmín, česnekový prášek a zbývající 1/2 lžičky pepře a 1/8 lžičky soli. Pomalu zašlehejte zbývajících 6 lžic oleje.
  • Přidejte bylinky ke kuskusu a promíchejte. Kuskus podávejte se zeleninou a halloumi a pokapaný zálivkou.

Zdroj: eatingwell.com, Instagram