Máme pro vás recept na lahodnou mrkvovou polévku, který musíte vyzkoušet
Pamatujete, když nám v našem dětství, babičky říkaly, abychom jedly dostatek mrkve kvůli jejím blahodárným účinkům na náš zrak a pleť? Dejte na jejich rady a dopřejte si tuto polévku.
Tento jednoduchý recept na mrkvovou polévku je skvělým způsobem, jak využít sáček mrkve, který jste zapomněli v šuplíku. Mrkev se vaří společně s aromatickými látkami, jako je cibule, česnek a čerstvé bylinky, a poté se rozmixuje na hedvábně jemnou polévku, která je vynikající k večeři nebo k obědu.
Ingredience:
- 1 polévková lžíce másla
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- 1 stonek celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu nebo petrželky
- 5 šálků nakrájené mrkve
- 2 šálky vody
- 4 šálky kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
- ½ lžičky soli
- Čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup:
- Máslo a olej rozehřejte v holandské troubě na středním ohni, dokud se máslo nerozpustí.
- Přidejte cibuli a celer a za občasného míchání vařte do změknutí 4 až 6 minut.
- Přidejte česnek a tymián nebo petrželku a za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní.
- Vmíchejte mrkev. Přidejte vodu a vývar a na prudkém ohni přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud mrkev nezměkne.
- Polévku po částech rozmixujte v mixéru dohladka.
- Dochuťe solí a pepřem a servírujte.
- Dobrou chuť!
Zdroj: EatingWell, Instagram