Máme pro vás recept na lahodnou mrkvovou polévku, který musíte vyzkoušet

Přidat na Seznam.cz

Pamatujete, když nám v našem dětství, babičky říkaly, abychom jedly dostatek mrkve kvůli jejím blahodárným účinkům na náš zrak a pleť? Dejte na jejich rady a dopřejte si tuto polévku.

Tento jednoduchý recept na mrkvovou polévku je skvělým způsobem, jak využít sáček mrkve, který jste zapomněli v šuplíku. Mrkev se vaří společně s aromatickými látkami, jako je cibule, česnek a čerstvé bylinky, a poté se rozmixuje na hedvábně jemnou polévku, která je vynikající k večeři nebo k obědu.

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stonek celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu nebo petrželky
  • 5 šálků nakrájené mrkve
  • 2 šálky vody
  • 4 šálky kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
  • ½ lžičky soli
  • Čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup:

  • Máslo a olej rozehřejte v holandské troubě na středním ohni, dokud se máslo nerozpustí.
  • Přidejte cibuli a celer a za občasného míchání vařte do změknutí 4 až 6 minut.
  • Přidejte česnek a tymián nebo petrželku a za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní.
  • Vmíchejte mrkev. Přidejte vodu a vývar a na prudkém ohni přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud mrkev nezměkne.
  • Polévku po částech rozmixujte v mixéru dohladka.
  • Dochuťe solí a pepřem a servírujte.
  • Dobrou chuť!

Zdroj: EatingWell, Instagram