Nejzvláštnější jídla na světě: Ochutnali byste tyto delikatesy?
Klasická jídla, jako řízek, guláš, nebo vývar, známe všichni. Znáte ale tato jídla? A ochutnali byste je?
Kachní vejce se zárodkem
Toto jídlo, nazvané balog, je původem z Filipín, a připravuje se tak, že se vejce i se zárodkem uvaří, následně se vyloupne ze skořápky, a sní. Podle labužníků jsou kosti, zobáček a pařáty právě to, co jídlu dodává křupavou jiskru.
Ovčí a losí hlava
Pod názvem Pacha ji najdete především na Aljašce. Ulovené zvíře se zkrátka sní se vším všudy, a tou největší delikatesou mají být oči a jazyk.
Opičí mozek
Tato pochoutka se podává v Asii, a podle pověstí a historek se připravuje tak, že je ještě živé opici rozražena lebka, a teplý mozek se vyndá lžící. Naštěstí se jedná pouze o historky, kterým raději nebudeme věřit.
Žaludek
Skotský národní pokrm, kterému se říká „Haggis“, je vlastně telecí žaludek plněný vnitřnostmi. Podle legent měl tento pokrm dodat nadpřírodní sílu, je ale důležitý správný poměr jater, srdce a plic.
Chobotnice
Chobotnice se podávají v různých státech, ovšem Korea v tomto případě vyniká. Můžete si totiž objednat pokrm s názvem „Sannakji“, což jsou živé, kroutící se chobotničky. Musíme vás ale varovat, přísavná chapadla se mohou zachytit v krku.
zdroj: tripmania, fresh, radynacestu