Nikol Leitgeb dojala fanoušky. Pekla naživo se svou babičkou. Vdolečky její babičky Lídy chutnají podle jejích slov stejně už 36 let
Kdysi zpěvačka a herečka, dnes moderátorka a influencerka Nikol Leitgeb, se rozhodla všem ukázat svou babičku a rovnou s ní upéct její oblíbené vdolečky. Je-li to vaše oblíbená pochutina, pak se inspirujte receptem i s názornou ukázkou.
Nikol Leitgeb je už sama maminkou, a tak by měla umět i něco v kuchyni. Vdolečky její babičky Lídy chutnají podle jejích slov stejně už 36 let. A tak se Nikol rozhodla, že upeče vdolečky i s babičkou živě, a inspirovat vás.
Recept na vdolečky babičky Lídy:
500 g mouky, 1 vejce, půl droždí, 3 lžíce cukru, 3 dkg tuku, 0,3 l mléka, 3 lžíce rumu, špetka soli.
Nikol zdůrazňuje, že její babička trvá na tom, aby mléka bylo opravdu třetinka, nikoliv půllitr. Celý postup můžete shlédnout v příspěvku níže.
Babička Lída se na konci nezapomněla pochválit, a řekla, že její vdolečky jsou jako hedvábí. A sledující zase vzpomínali na ty své babičky. Jak všechny uměly vařit a péct, a nepotřebovaly k tomu žádné moderní hrnce a roboty.
„Babičky jsou dar. Já tu svou už nemám. Puklo mi srdce a u videa mi ukápla slza,“ píše paní Kateřina.
„Já vdolky dělat nebudu, ale kvůli vaší babičce Lídě jsem to musela vidět,“ pokračuje například Lucie.
A my přejeme příjemné pečení a ať i vy máte vdolečky jako hedvábí.
Zdroj: Instagram, autorský text