Oblíbené vlčnovské vdolečky Jiřiny Bohdalové byste měli vyzkoušet
Pokračovatelka vlčnovské tradice Svatava Josefíková se podělila o recept na vdolečky s herečkou Jiřinou Bohdalovou. A ta si tuto pochutinu velmi oblíbila.
Vlčnovské vdolečky nebo i koláčky jsou vyhledávané dodnes. Hlavně musí být dostatečně napečeno na každé Vánoce či Velikonoce.
Herečka Jiřina Bohdalová si jejich přípravu vyzkoušela v jednom z dílů Hobby naší doby, a od té doby si je ráda dopřeje.
Postup:
Koláčky nebo vdolečky jsou vyrobené z máslového převalovaného těsta. Jde o to, že se připraví máslová část a zvlášť kynuté těsto a společně se pak vyválí. Třikráte rozválené a vykynuté těsto se pak nakrájí na malé čtverečky, do kterých se balí přichystaná vychladnutá tvarohová náplň. Do koláčku se zabalenou náplní uvnitř se udělá prstem důlek, vdolečky se potřou vajíčkem a důlek vyplní troškou povidel. Nakonec se musí každý koláček poctivě posypat drobenkou.
Nemělo by chybět pravé máslo, šlehačka i rum, ve kterém se máčí rozinky. Nezbytností je i tvaroh a povidla. Celý postup vlčnovského receptu najdete zde.
Zdroj: Youtube, Toprecepty, Instagram