Ochutnejte tatarský biftek tak, jak ho na Bertramce připravoval sám Karel Gott
To, že byl Karel Gott velkým gurmánem, je známo. Miloval například vídeňský řízek připravovaný v Rakousku, který byl z telecí kýty. Měl také v oblibě asijské kung-pao, na které chodil do asijské restaurace. Ale samozřejmě byl věrný i tradiční české kuchyni ve formě svíčkové a podobně.
Co ale bylo specialitou zlatého slavíka, je biftek, který připravoval on sám na slavné Bertramce svým hostům. A tajnou přísadou byl koňak. Zde je mistrův recept, na kterém si jistě pochutnáte:
Připravte si 400 g pravé svíčkové a pečlivě ji naškrábejte nožem. Pokud nemáte trpělivost, tak maso alespoň dvakrát až třikrát pomelte. Do vzniklé směsi přidejte 1 větší nasekanou cibulku, utřený česnek, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku kečupu, 1 lžičku worcesterské omáčky.
Osolte, přidejte pepř, mletou papriku a mletý kmín. Nakonec vmíchejte 2 žloutky, tabasco a koňak. Vše znovu důkladně promíchejte a dejte na chvíli vychladit do ledničky. Tatarák servírujte na opečené topince, kterou jste předtím lehce potřeli česnekem.
Na závěr můžete hotovou specialitku posypat jarní cibulkou, kapary nebo petrželkou. Přejeme dobrou chuť.
Zdroj: Instagram, iReceptář