Recept na poctivou česnečku: Vyzkoušíte ji?
Po propité noci není na kocovinu nic lepšího než domácí poctivá česnečka! Ta vás postaví na nohy i při nemoci. Vyzkoušíte tento recept?
Věděli jste, že ačkoliv je česnečka velmi oblíbeným jídlem Čechů, vlastně vůbec nepochází z naší země? Původně totiž pomáhala překonat kruté mrazy rolníkům ve Španělsku! Až poté se rozšířila do celého světa v různých variantách, proto dnes můžete znát česnečku bez sýra, s vejcem, nebo s pečeným chlebem.
Polévka
Základem česnečky je česnek. Ten, spolu s cibulí, nasekejte najemno, přidejte oloupané a nakrájené brambory a v hrnci nechte rozpustit sádlo. Následně zesklovaťte cibuli, přidejte česněk a zalijte vodou. Poté přidejte brambory, bujon (ideálně masový, připadně zeleninový) a polévku okořeňte kmínem, solí a pepřem. Nechte projít varem, dokud nebudou brambory měkké. Nakonec přidejte majoránku.

Vylepšení
Aby česnečka měla opravdu sílu, můžete ke konci přidat pár dalších, prolisovaných stroužků česneku. Při servírování můžete přidat upečené kostičky z chleba a nakonec polévku posypte strouhaným sýrem. Tím máte poctivou česnečku hotovou!

zdroj: vareni, apetitonline, nytimes