Recept na Red Velvet: Dort oblíbený už víc jak sto let

Přidat na Seznam.cz

Red Velvet, tedy v češtině červený samet, je jedním z nejoblíbenějších dortů vůbec, a to už více než sto let. Poprvé byl podáván v newyorském hotelu Waldorf Astoria, a to už ve dvacátých letech minulého století. Vyzkoušíte tento recept?

Korpus

Než se pustíte do korpusu, předehřejte si troubu na 180 °C. Poté kulatou formu na pečení vymažeme máslem a poprašte kakaem. V jedné misce smíchejte asi 400 g hladké mouky, kakao a prášek do pečiva. V druhé miste pak smíchejte máslo, cukr, dvě vejce, asi 250 ml podmáslí a 250 ml oleje. Přidejte vinný ocet, vanilku/vanilkový extrakt a jednu lžíci červeného potravinářského barviva. Směsi z obou misek pak smíchejte a vytvořte těsto. V kulaté formě ho pečte 25 až 30 minut.

Krém

Smíchejte mascarpone a šlehačku. Jakmile máte směs dobře promíchanou, vyšlehejte krém, do kterého postupně přidávejte krémový sýr (např. Philadelphia Cream) a vanilkový extrakt, přidat můžete i moučkový cukr.

Servírování

Vychladlý korpus rozřízněte na dvě části. Do prostředku přidejte vrstvu krému, který korpus zase spojí, a následně ho celý překryjte krémem. Nakonec můžete dort dozdobit polevou, marcipánem nebo perličkami. Před servírováním je dobré dort vychladit, aby krém ztuhl.

zdroj: freshiprima, recepty, toprecepty