Recept na skvělé velikonoční cupcakes
Tyto malé košíčky po vzoru ptačích hnízd jsou dokonale roztomilé pro velikonoční snídani. Jsou také snadné na přípravu, a navíc vypadají jako z profesionální pekárny.
Tento jednoduchý recept zvládne i naprostý amatér. Potřebujete jen svůj oblíbený recept na korpus, trochu náplně, opečený kokos a bonbony ve stylu velikonočních vajíček. Chuťově se tento recept podobá klasickému kokosovému dortu. Pokud nemáte rády kokos, můžete jako hnízdo použít i čokoládové hobliny.
Ingredience
Těsto:
- 1/2 šálku másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 4 velká vejce
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek mléka
Krém:
- 1 kelímek mascarpone
- 1 šlehačku ke šlehání
- Cukr moučka (dle chuti)
- 2 šálky strouhaného kokosu
- Čokoládová velikonoční vajíčka
Postup
- Nejprve si vezměte máslo, které následně vyšlehejte spolu s postupným přidáváním cukru. Šlehejte tak dlouho, dokud vám nevznikne krásná a nadýchaná pěna.
- Přidejte citronovou kůru a vanilku a vejce, jedno po druhém, a po každém dobře vyšlehejte.
- Prosejete mouku s práškem do pečiva a solí.
- Střídavě ji přidávejte ke smetanové směsi s mlékem, po každém přidání důkladně prošlehejte.
- Formu na muffiny vyložte formičkami na košíčky a naplňte ji těstem do 3/4. V závislosti na velikosti vaší formy na košíčky jich můžete připravit více než 12.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C 15 až 20 minut nebo dokud vršek nezezlátne.
- Koláčky nechte vychladnout a připravte si ingredience na krém.
- Kokos opečte tak, že kokosové hobliny vložíte do velké pánve s těžkým dnem. Zahřívejte na středně silném ohni, často pánví třepejte nebo míchejte, dokud kokos nezezlátne. Dbejte na to, aby se nepřipálil. Pokud je to nutné, snižte teplotu.
- Vezměte si šlehačku, kterou vyšlehejte, a totéž udělejte i s mascarpone.
- Šlehačku postupně přidávejte do mascarpone, a krém pak dle chuti dochucujte.
- Přidejte kokos a promíchejte.
- Každý vychladnutý koláček pak nazdobte krémem a dozdobte vajíčky.
- Ihned podávejte nebo uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 1 týden.
Dobrou chuť!
Zdroj: TheSpruceEats