Recept na těstoviny primavera
Přeneste chutě Středomoří do svého domova s tímto klasickým pokrmem, těstovinami primavera!
Ačkoli se v receptu používají klasické italské ingredience, tento lahodný pokrm byl ve skutečnosti vynalezen v Americe. Do pokrmu jsme zařadily vynikající sezónní jarní suroviny, aby chutnal mimořádně svěže a vypadal krásně barevně. Dejte tedy sbohem nudným miskám s ohřívaným kuskusem a přivítejte živé talíře plných pikantních těstovin.
Ingredience:
- 1 cuketa
- 4 chřestové výhonky
- 2 stroužky česneku
- 350 g sušených těstovin, Trofie, penne nebo podobných těstovin
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 150 g vyloupaného hrášku
- 150 g loupaných fazolí
- 125 g mascarpone
- 1 citron
- Hrst ploché petrželky nebo máty
- 50 g pecorina
Postup:
- Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou. Mezitím nakrájejte cuketu na kostičky o průměru 1 cm, chřest na silné plátky a česnek oloupejte a nasekejte. Pokud používáte mražené fazole, odstraňte tenkou vrstvu slupky kolem fazolí.
- Jakmile se voda začne vařit, přidejte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu.
- Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte velkou pánev na středním plameni a přidejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a začněte ji barvit, hned poté přidejte chřest a poté přidejte česnek, přičemž dávejte pozor, aby se česnek nepřipálil. Snižte teplotu a přidejte hrášek a fazole, mascarpone, kůru z celého citronu a šťávu z poloviny.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené, přidejte pomocí naběračky část vody z těstovin k zelenině a poté těstoviny slijte. Vyklopte těstoviny k zelenině a vše promíchejte, zkontrolujte koření, natrhejte nebo nasekejte bylinky a přidejte k těstovinám. Nakonec je posypte velkým množstvím sýra pecorino.
Zdroj: womanandhome.com