Rychlá bábovka, která nikdy neomrzí
Bábovka, ať už jakákoliv, je snad nejoblíbenější sladké pečivo v Česku. Můžete si ji dát k snídani, ke kávě, nebo ji nabídnout návštěvě, zkrátka s ní nikdy neurazíte. Její příprava je navíc snadná a rychlá, vyzkoušíte tento recept?
Těsto
Těsto na bábovku je jednoduché – 2 vejce, hrnek mléka, trochu oleje, vanilkový cukr a cukr krupice, prášek do pečiva a dva hrnky polohrubé mouky dobře promíchejte, dokud se ingredience nespojí. Poté těsto rozdělte na dvě části, a do jedné z nich přidejte kakao. Tím těsto obarvíte.
Forma
Formu na bábovku nejdříve vymažte a vysypte moukou, abyste poté bábovku snadno vyndali. Do formy poté nejdříve nalije část světlého těsta, poté tmavé těsto a nakonec opět světlé. Vrstvy pak můžete promíchat, nebo přidat nasekané oříšky, nebo rozinky.
Pečení
Troubu si předehřejte na 150 – 160 °C. Při takové teplotě pečte bábovku asi 20 minut. Poté teplotu zvyšte na 180 °C, a bábovku dopečte. Hotovou bábovku pak podávejte vlažnou, můžete ji i pocukrovat moučkovým cukrem.
zdroj: apetitonline, vareni, recepty