Udělejte si k snídani nadýchané banánové lívance
Nadýchané uvnitř, křupavé na povrchu a jemně ochucené banány, případně vanilkou. To jsou fenomenální banánové palačinky. Recept je velmi jednoduchý, a proto jej zvládne připravit každý! Můžete si je dát s jednoduchým javorovým sirupem, ale pokud je chcete vylepšit a naznačit, co je uvnitř, posypte je čerstvými banány nakrájenými na plátky a moučkovým cukrem.
Co budeme potřebovat?
1 hrnek mouky
1 lžíce bílého cukru
2 lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
1 rozšlehané vejce
1 šálek mléka
2 lžíce rostlinného oleje
2 zralé banány, rozmačkané
Jak postupovat?
Krok 1
V míse smíchejte mouku, bílý cukr, prášek do pečiva a sůl. Ve druhé míse smíchejte vejce, mléko, rostlinný olej a banány.
Krok 2
Směs mouky vmíchejte do banánové směsi; těsto bude mírně hrudkovité.
Krok 3
Rozehřejte lehce olejem potřenou pánvičku na lívance na středně vysokou teplotu. Na pánev nalijte nebo naberte těsto, na každý lívanec použijte přibližně 1/4 hrnku. Smažte, dokud palačinky nezískají zlatohnědou barvu, 3 až 5 minut z každé strany.
Krok 4
Lívance ozdobte nakrájenými banány s javorovým sirupem. Můžete je pocukrovat nebo dozdobit jiným ovocem. To záleží na vaší chuti. Podávejte lívance horké.
Zdroj: allrecipes.com