Vánoční káva jako z kavárny: Máte raději příchuť čokolády nebo skořice?

Přidat na Seznam.cz

V chladném zimním počasí není nic lepšího, než si udělát šálek horké kávy, která vám navíc navodí vánoční atmosféru. Vyzkoušejte tyto recepty na vánoční kávu!

Skořice a dýně

Ačkoliv je dýně spíše podzimní záležitost i na Vánoce si ji můžete užít. Jednoduše zmixujte dýňové pyré, plnotučné a kondenzované mléko, cukr, vanilkový extrakt, mletý muškátový oříšek, skořici a trochu zázvoru. Rozmixovanou směs ohřejte v mikrovlnce a přidejte klasické espresso. Nakonec dozdobte šlehačkou, dýňovým pyré a skořicí a můžete podávat!

Čokoláda – spousta čokolády!

Uvařte si klasické espresso, zvlášť smíchejte mléko a čokoládový toping a vyšlehejte. Pěnu poté opatrně přelijte do kávy, dozdobit můžete šlehačkou a hoblinkami čokolády nebo čokoládovým topingem. Pokud chcete kávu ještě čokoládovější, můžete dát na dno šálku kostičku čokolády, kterou následně zalijte horkým espressem.

K vanilkovým rohlíčkům vanilková káva

Opět budete potřebovat klasické espresso, které smíchejte s mlékem. V shakeru nebo mixéru přidejte ještě vanilkovou zmrzlinu a vanilkový cukr. Hotový nápoj nechte chvilku odstát, a můžete ho dozdobit skořicí nebo čokoládou. Nakonec přidejte brčko a máte hotovo!

zdroj: prozeny, recepty, vareni