Žabí stehýnka: Jak připravit tuto francouzskou lahůdku?

Přidat na Seznam.cz

Když se řekne Francie, hned vedle Eiffelovy věže a šneků si mnozí představí žabí stehýnka. Chcete je ochutnat? Vyzkoušejte tento recept!

Není žába jako žába

Samozřejmě k přípravě žabích stehýnek potřebujete žáby. Takové ropuchy ale nejsou tou nejlepší volbou, u nás se totiž připravují žabí stehýnka výhradně ze dvou druhů žab – ze skokana zeleného a z rosničky. Takové maso je poměrně jemné, připomíná kombinaci kuřecího masa a krevet.

Žabí stehýnka

Připravená žabí stehýnka důkladně omyjte a osušte. Osolená je pak opečte a přidejte šalotku a nechte zesklovatět. Přidejte také najemno nasekaný česnek, orestujte a podlijte bílým vínem. Nakonec ještě přidejte petrželku a máte hotovo. Tento pokrm je velmi rychlý a zabere vám sotva pár minut.

Žádná novinka, ale pěkně starý recept

Žabí stehýnka nejsou žádným moderním pokrmem. Některé zdroje uvádějí, že žáby přišly na stůl už ve 12. století, kdy je jedli francouzští mniši během půstu. Ti totiž jejich maso nepovažovali za maso. Je to vlastně podobné jako s rybím masem, které se také v minulosti nepovažovalo za maso.

zdroj: topcerepty, receptyonline, tastefrance