Zde je recept na skvělou domácí jablečnou pizzu!

Přidat na Seznam.cz

Chcete vyzkoušet skvělou domácí jablečnou pizzu? Máme pro vás recept, který je velmi jednoduchý a zvládne ho každý!

Co budeme potřebovat?

1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje a další na potření
2 šalotky nakrájené na tenké plátky
220 gramů těsta na pizzu zakoupeného v obchodě
2 lžíce jablečného másla
1 jablko nakrájené na tenké plátky
strouhaný sýr mozzarella
ostrouhaný sýr čedar
1/2 malé tykve, nakrájené na proužky pomocí škrabky na zeleninu
8 čerstvých lístků šalvěje
na tenké plátky nakrájené prosciutto
sůl a čerstvě mletý pepř
červená paprika
nadrobeného sýr s plísní (nepovinné)
med na pokapání
čerstvé tymiánové lístky, na podávání

Jaký je postup?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vymažte plech na pečení.
Na středně velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Když se olej rozvoní, přidejte šalotku a smažte ji 2 až 3 minuty, dokud nebude vonět. Pánev stáhněte z ohně.
Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte těsto. Těsto opatrně přeneste na připravený plech. Na těsto rozetřete jablečné máslo a nechte na něm centimetrový okraj. Přidejte osmaženou šalotku a plátky jablek. Navrstvěte mozzarellu a čedar, poté tykev, šalvěj a prosciutto. Pizzu dochuťte špetkou soli, pepře a červenou paprikou a posypte ji sýrem s plísní (pokud jej používáte).
Pečte 10 až 15 minut, dokud kůrka nezezlátne a sýr se nerozpustí. Na závěr pokapejte medem a posypte tymiánem. Nakrájejte na plátky a podávejte.

Zdroj: redakce