Chcete pevné kosti? Zapomeňte na mléko, jezte švestky!

Přidat na Seznam.cz

Stárnutí je nevyhnutelné a s ním i stárnutí vašich kostí. Existuje mnoho živin, na které je důležité se zaměřit, když se snažíte udržet zdravé kosti. Po léta bylo mléko základním spojením pro silné kosti. To sice stále patří mezi oblíbené kvůli velkému množství vápníku, ale ve skutečnosti existuje více pozoruhodných živin, které dietologové doporučují k ochraně stárnoucích kostí, píše portál Eat This.

Nejlepší nápoje, které vám pomohou chránit kosti před stárnutím, zahrnují sušené švestky. Dostatečné množství vitaminu K může zvýšit hustotu kostních minerálů a draslík může snížit ztráty vápníku z kostí. Sušené švestky mají také fenolové sloučeniny, které mohou blokovat resorpci kostí a podporovat jejich tvorbu.

Výzkum i nadále prokazuje prospěšnost konzumace sušených švestek pro zdraví kostí. V jedné studii se u žen po menopauze, jež každý den snědly 50 g sušených švestek (což je asi 5 nebo 6 sušených švestek), výrazně zvýšila hustota kostních minerálů ve srovnání s těmi, které sušené švestky nejedly.

Soustavná konzumace sušených švestek může pomoci předcházet úbytku kostní hmoty, zejména u stárnoucí populace. Pro podporu zdraví kostí může být osvěžujícím, přirozeně sladkým a zdraví kostí podporujícím nápojem popíjení švestkového koktejlu, který je plný důležitých živin, fenolových sloučenin, vlákniny a neobsahuje přidaný cukr. Ideální kombinace pro podporu zdraví kostí.

Sušené švestky mají podobnou chuť jako čerstvé švestky, včetně nádherné koncentrované sladkosti, kterou přináší proces sušení, což znamená, že se jedná o skvělé ovoce do směsí.

Sušené švestky můžete do smoothies přidávat na mnoho způsobů, takže vaše nápoje nikdy nebudou nudné.

Posilujte své kosti tímto švestkovým smoothie

Co budete potřebovat:

Sušené švestky: 4-5 švestek bez pecky
1 banán
3/4 šálku vanilkového mandlového mléka
1/4 čajové lžičky skořice
1/2 lžíce přírodního mandlového másla
1/2 šálku ledu

Postup přípravy:

Vložte všechny ingredience do výkonného mixéru a mixujte, dokud se nespojí. Nalijte do sklenice a vychutnejte si!

Zdroj: eatthis.com, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov